BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAnlaşmasız Brexit halinde İngiltere finansı küçülecek----

Anlaşmasız Brexit halinde İngiltere finansı küçülecek

Anlaşmasız Brexit halinde İngiltere finansı küçülecek
11 Aralık 2020 - 13:55 www.finansgundem.com

Yıl sonunda resmi olarak sona erecek Brexit sürecinde ticaret anlaşması için umutlar azalırken Londra finansının patronları anlaşmasız Brexit halinde şehir finansının ciddi ölçüde küçüleceğini belirtiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brexit ticaret anlaşması görüşmeleri sonuçsuz kalmaya yaklaşırken, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden bir ticaret anlaşmasına varılmadan ayrılması durumunda Londra’daki finans merkezleri küçülebilir.

Financial News’in haberine göre Big Four finansal denetim şirketleri arasında bulunan Ernst & Young’ın (EY) ankete katılan İngiltere merkezli finans şirketlerinin %96'sı, AB ile bir ticari ticaret anlaşmasına varılamadan 1 Ocak'ta Brexit'e girilmesi halinde İngiltere'deki finansal hizmetler sektörünün "marjinal" veya "önemli ölçüde" küçülmesine neden olacağını söyledi.

EY tarafından 3 Aralık'ta yapılan ankete katılan Londra Finans patronlarının sadece %4'ü, anlaşmasız Brexit'in İngiltere finans sektöründe büyümeye yol açacağını söyledi.

EY'nin İngiltere Hükümeti ve Finansal Hizmetler Başkanı Andrew Pilgrim, "Bu durum, Brexit'in gerçekte ne anlama geldiğini ve gelecekteki ilişkinin ne olacağı konusundaki piyasadaki belirsizliği gösteriyor" dedi.

Anlaşma ihtimali azlıyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in müzakerelerdeki çıkmaza son verme girişiminin başarısız hale geldiğini açıklamasının ardından İngiltere 1 Ocak' ta olası bir anlaşmazlık Brexit için hazırlamaya çağırılıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson söz konusu açıklamanın ardından kişisel Twitter adresinden Avrupa ticaretinden çıkışın artık çok daha büyük bir olasılık haline geldiğini belirterek yanıt verdi.

Norton Rose Fulbright'ın ortaklarından Jonathan Herbst, AB ile İngiltere arasındaki ilişkilerin 1 Ocak'tan sonra Avrupa pazarlarına bir miktar erişim elde etmeyi umut eden yöneticileri finanse etmek açısından önemli olduğunu söyledi. Herbst, “Açık bir şekilde şu anki pozisyon olunmak istenen durum değil” görüşlerine yer verdi.

Anlaşmasız Brexit’in gerçekleşmesi durumunda Londralı firmaların bir gecede Avrupa piyasalarıyla ilişkileri kesilebilir ve Avrupa’daki müşterilerine Londra’dan erişemez hale gelebilir.

Avrupa Birliği ile Gelecekteki İlişkiler Komitesi'nin Başkanı olan İşçi Partisi Milletvekili Hilary Benn Kasım ayında verdiği bir demeçte, anlaşmasız Brexit'in "her iki tarafın için de siyaset ve liderlik açısından büyük bir başarısızlığı olacağını" söylemişti. Benn hangi ticaret şartlarının müzakere edilirse edilsin İngiltere'nin Avrupa ticaret bloğundan ayrılmasının sonucunda, "karmaşıklık, zorluk, belirsizlik" ile karşı karşıya olunacağı konusunda uyarmıştı.

Benn açıklamasında Avrupa ticaretinden çıkılması konusuna ilişkin, “Bu, hayatı biraz daha zor hale getirecek ve ekonomimizin en başarılı sektörlerinden birisi için maliyetler içerecektir” ifadelerinde bulundu.

İngiltere’nin Brexit sonrası döneme resmi olarak gireceği 31 Aralık gecesine 21 gün kala iki taraf balıkçılık hakları, idare ve İngiltere ile 27 Avrupa ülkesi arasındaki adil rekabeti sağlayacak etki alanları konusunda anlaşmazlıklarını sürdürüyor.

Avrupa Birliği'nin yürütme organını yöneten Ursula von der Leyen, 10 Aralık'ta Twitter adresinden, "bir anlaşmanın zamanında yürürlüğe girebileceğine dair bir garanti olmadığını" açıklamasında bulundu.

Johnson ve von der Leyen, İngiltere’den yapılan açıklamaya göre, 9 Aralık'ta üç saatlik bir akşam yemeğinde müzakerelerin durumu hakkında "samimi bir tartışma" gerçekleştirdiler. Ancak akşam yemeği her iki tarafın da Brexit anlaşmasını güvence altına almak için son bir çaba için "daha fazla görüşme" yapılması konusunda anlaşma sağlanmasıyla sona erdi.

İngiltere’den yapılan açıklamada, iki tarafın 13 Aralık'a kadar "müzakerelerin geleceği hakkında kesin bir karar alınması gerektiği" konusunda anlaştığı belirtildi.

Brexit yeniden tıkandı, AB acil durum planı hazırladı

 

Banka hisselerinde sert düşüş olabilir

 

Anlaşmasız Brexit ticareti nasıl etkiler?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)