BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'yı karıştıran iddia----

Ankara'yı karıştıran iddia

Ankara'yı karıştıran iddia
13 Temmuz 2013 - 08:06 www.finansgundem.com

MİT’in Ayvalık Sarımsaklı’daki 345 dönümlük tatil kampının, ünlü bir siyasetçinin damadına satıldığı öne sürülüyor

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Ayvalık Sarımsaklı’da bulunan 345 dönümlük denize sıfır konumdaki tatil kampının, ünlü bir işadamına satıldığı öne sürüldü. İşadamının aynı zamanda tanınmış bir siyasetçinin damadı olduğu da belirtildi.
MİT mensupları ve emeklileri, bu yıl Ayvalık Sarımsaklı’daki kamptan yararlanmak için teşkilatın sosyal işler birimine başvurdular. Ancak Ayvalık Sarımsaklı kampına ‘’Tadilat yapılacağı gerekçesiyle’’ başvuru kabul edilmedi. İsteyen MİT mensuplarının, teşiklatın Armutlu’daki kampından faydalanabilecekleri bildiridi.
CHP Balıkesir Milletvekili  Haluk Ahmet Gümüş, “Bu ülke, Sarımsaklı plajını satıp, halka kapatarak elde edeceği gelire mi muhtaç? Yoksa birilerine verilen sözler mi var?” dedi. Sarımsaklı da MİT’in yanı sıra 920 dönümlük Türk Hava Kurumu, 101 dönümlük Maliye, 84 dönümlük Vilayetler Birliği, 160 dönümlük Emniyet ve 15 dönümlük Vakıflar Kampı da bulunuyor.
OTEL VE TATİL KÖYÜ
Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk de MİT kampının ünlü bir siyasetçnin damadına satıldığını yazdı. Öztürk’ün yazısı şöyle:

‘’Balıkesir Ayvalık Sarımsaklı’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının geçen yaz sonuna kadar tatillerini yaptıkları bir kamp bulunuyordu. Türkiye’nin değişik yerlerindeki MİT mensuplarının bir araya gelip sohbet ettikleri, mesleki deneyimlerini paylaştığı bu kampa, bu yıl kimse alınmadı. Gerekçe olarak depreme karşı binaları güçlendirme çalışması yapıldığı söylendi. MİT’çiler kendi kamplarıyla ilgili derin bir araştırma yaptı. Edindikleri bilgiler kampın, ünlü bir siyasetçinin damadına otel yapması için satıldığı yolunda. Bu durum MİT’çileri alabildiğine üzmüş. Şimdi bununla ilgili gerçek durumu öğrenmek için bu satış işleminin ihaleyle mi yapıldığı, yapıldıysa ihaleye kimlerin katıldığı, satışın hangi koşullarda gerçekleştirildiği sorularına da cevap aranıyor.’’
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı16 Temmuz 2013 18:36

    Bence kamu tatil yerleri özelleşmeli. Artık devlet memurları özel sektörden daha iyi maaş alıyor. Turzimin bu kadar geliştiği bir yerde kamu bu işi bırakmalı. Öte yandan kamu kurumlarında kooperatifler aracılığı ile tatiller daha ucuza satın alınabilir. Artık tüketici ve alıcı tarafında birlik olma zamanı.