BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara Garı katliamında FETÖ izi----

Ankara Garı katliamında FETÖ izi

Ankara Garı katliamında FETÖ izi
23 Kasım 2017 - 06:23 www.finansgundem.com

Ankara Garı sanıklardan Alpfidan, FETÖ’den açığa alınan eski Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Duman’a DAEŞ mensuplarıyla ilgili bilgi verdiğini ve kendisini Duman’a yönlendiren kişinin de FETÖ’den olduğunu söyledi

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili davada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alınıp, 15 Temmuz’dan sonra emekli edilen eski Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Beyazıt Bestami Duman “tanık” oldu. Sanıklardan Suphi Alpfidan’ın telefon kayıtlarından tespit edilen Duman, Alpfidan’ı tanımadığını söyledi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Duman Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Nisan 2017’ye kadar çalıştığını, soruşturmayla açığa alındığını ve 18 Temmuz’da emekli edildiğini anlattı. Alpfidan’dan kendilerine terör örgütü DAEŞ ile ilgili bilgi gelip gelmediğinin sorulması üzerine Duman, istihbarat çalışması yapmadıklarını, kendilerinin operasyonel birim olduğunu ifade etti.

Gaziantep’te 15 yıldır çalıştığını bildiren Duman, Alpfidan’dan bilgi alıp getiren bir kişinin de olmadığını ileri sürdü.

Yabancı terör savaşçılarının ülkeye giriş çıkışlarına yönelik çalışma yaptıklarını, yüzlerce kilo patlayıcıyı ele geçirdiklerini anlatan Duman, Alpfidan’ı tanımadığını iddia etti.

‘Aynı cemaattendi’

Duruşmada sanık Alpfidan’a, DAEŞ mensuplarıyla ilgili bilgi verdiği kişinin Duman olup olmadığı soruldu. Alpfidan, “Evet. Kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak biliyorum. Karakolda görev yapan bir polisle diyaloğa geçtim, ‘Emlakçıyım, terör örgütü üyeleri ev tutmak istiyor, durum böyle böyle, ne yapalım? Bu insanlarla muhatap olmayalım’ dedim. O da bana, ‘müdür arkadaşım, selamımı söyle git’ dedi. Geldim söyledim. Kendisi de istihbarat müdürünü aradı, ben telefon numaramı verdim, kendileriyle görüştüm” iddiasında bulundu. Kendisini yönlendiren karakol polisinin ismini hatırlamadığını savunan Alpfidan, Duman’ın, böyle bir görüşme olmadığını söylemesi üzerine, “Karakolda sizin arkadaşınız vardı, beni size yönlendirdi. Hatta sizden, aynı cemaatten” dedi. Müşteki avukatlarından Ahmet Özdel’in, “Nisan ayında neden soruşturma geçirdiniz” sorusu üzerine Duman, “FETÖ ile bağlantılı şahıslarla ilgili soruşturma geçirdim” dedi.

Duman, “FETÖ iddiasıyla mı açığa alındınız, emekli edildiniz” sorusuna ise, “evet” yanıtını verdi. Duman, müşteki avukatlarının, “10 Ekim katliamı soruşturmasında görev aldınız mı? Yeterince önlem alsaydınız 1 Mayıs Gaziantep Emniyeti saldırısı, düğün katliamı yapılır mıydı? Gaziantep Emniyeti, 10 Ekim soruşturmasıyla ilgili Ankara’ya kaç şüpheli ismi yolladı, daha önceki operasyonlarda bilinen şüpheliler gizlendi mi? Fezlekeyi hangi birim yolladı, altında kimin imzası var?” şeklindeki sorularını yanıtlamadı, bazı sorular üzerine de, “hatırlamıyorum” dedi. (Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)