BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAngela Merkel: Çok trajik bir durum----

Angela Merkel: Çok trajik bir durum

Angela Merkel: Çok trajik bir durum
12 Aralık 2016 - 18:36 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili bir soruya yanıt verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin "Bu, özellikle polis teşkilatındaki insanlar ve orada güvenliği sağlamaya çalışanlar için gerçekten çok trajik bir durumdur." dedi.

Merkel, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile başkent Berlin'de görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenlendi.

GÖZALTILAR SORULUNCA...
Bir gazetecinin, "Türkiye'deki güncel gelişmeler konusunda, hafta sonu meydana gelen korkunç olaya reaksiyon olarak şimdiye kadar 200'ün üstündeki

HDP'li siyasetçinin gözaltına alınmasını uygun bir reaksiyon olarak görüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık Merkel, İstanbul'daki korkunç ve hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir saldırıda ölenlerden dolayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini ilettiğini belirtti.

ÇOK TRAJİK BİR DURUM
Merkel, "Bu, özellikle polis teşkilatındaki insanlar ve orada güvenliği sağlamaya çalışanlar için gerçekten çok trajik bir durumdur. Genel
olarak söylüyorum, elbette böyle bir dramatik ve korkunç bir saldırıyı aydınlatmak için alınacak tüm tedbirlerin ölçülü ve hukuk devleti çerçevesinde yapılması lazım. Bu her şey için geçerlidir." ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'in AB üyeliği sürecine ilişkin de Merkel, Bosna Hersek'in tüm şartları yerine getirerek AB'ye üyelik başvurusu yapmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Merkel, bu konunda ilerleme sağlanması için her şeyin yapılması gerektiğini kaydetti. Hırvatistan Başbakanı Plenkovic de Bosna Hersek'in özel durumunun bilincinde olduklarını belirterek, "Hem Almanya'nın hem de Hırvatistan'ın hedefinin Bosna Hersek'in Avrupa sürecini desteklemektir. Bunun, ülkedeki gerekli kaynaşmayı getireceğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Plenkovic, bu konuda son iki yıldan beri yapılan çabaların desteklenmesi gerektiğini de söyledi.
Sırbistan'ın AB üyeliğine ilişkin de Plenkovic, bu ülkenin AB üyeliği için tüm diğer ülkeler gibi gerekli kriterleri yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Benim görev sürem içinde bir dizi açık olan konuların kapatılacağı bir dönem olmasını istiyorum." dedi.

Avrupa'daki göç krizi konusunda da Hırvatistan'ın belirli sayıda sığınmacıyı kabul etmeye hazır olduğunu ifade ettiğini anımsatan Plenkovic, ancak sığınmacı sorununda AB içinde müşterek bir çözümün bulunması ve dış sınırların korunması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AVRUPA BİRLİĞİYMİŞ.12 Aralık 2016 18:59

    PKK ya yandaşlık yapanların tamamının sülalesini içeri atsınlar bunlar bu ülkede yaşamasınlar bu şerefsizler sadece kendilerini vede dışarıdaki güçlere güvenerek tedbir aşıyorlar neden hükümetimiz bukadar sessiz kalıyor bırakın avrupayı onlatrın başına gelmiyorki böyle olaylar hep bizlerin başına geliyor içeri tıkmaklan bu işler düzelmez banakalırsa hepsinin KELLEsini alırım insanlığa ibret olsun diye .