BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmsterdam'da konut sıkıntısı protestosu----

Amsterdam'da konut sıkıntısı protestosu

Amsterdam'da konut sıkıntısı protestosu
26 Şubat 2023 - 20:06 www.finansgundem.com

Amsterdam’da toplanan yüzlerce gösterici, "Yaşam protestosu" adı verilen gösteride şehirde ve ülke genelindeki ev sayısının yetersizliğini ve kiraların çok yüksek olmasını protesto etti.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Dam Meydanı’nda düzenlenen protestoya katılan yüzlerce gösterici, hükümetten daha fazla konut yapılmasını ve düşük kiralı sosyal evlerin sayısının arttırılmasını talep etti.

Göstericiler, ünlü mağazaların bulunduğu alışveriş caddesi Kalverstraat üzerinden Amstel'deki belediye binasına kadar yürüdü. "Yaşam protestosu" adı verilen gösteride, artan konut fiyatları, kiraların yükselmesi, sosyal konut bekleme sürelerinin uzunluğu ve özel sektörde bütçeye uygun ev bulmanın zorluklarına dikkati çekti.

Gösteriyi organize eden kurumlar adına açıklama yapan Mustafa Issaaviyen, konut sıkıntısı sebebiyle “kent hakkı” isimli bir inisiyatif başlattıklarını belirterek, "Yeni evlerin yapılması ve kiracıların hakkının korunmasıyla konut krizinin bitirilmesini istiyoruz." dedi.

Protestocular, üzerinde "Barınma hakkı insan hakkıdır", "Kiraların yükselmesini durdurun", "Özel sektöre düzenleme getirin", "Ticareti değil, toplumun barınmasını önceleyin" ve "Sadece var olma hakkımı istiyorum" yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

‘’315 BİN YENİ KONUTA İHTİYAÇ DUYULUYOR’’

Gösterideki konuşmalarda, ülkede yaklaşık 315 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğu kaydedilerek, Hollanda hükümetinin konut politikasını gözden geçirmesi istendi.

Dar gelirlilere ve öğrencilere yeterince konut sağlanmasını isteyen konuşmacılar, konutların özel şirketlerce satın alınarak kira sektörünün tekelleşmesinin önüne geçilmesini talep etti.

Konut satışları ve kiralamalarda ayrımcılık yapılmamasını isteyen göstericiler, hükümetin konut işlerinden sorumlu yetkililerini soruna çare bulmaya çağırdı.

İçlerinde bebekli ailelerin de bulunduğu protestocuların bir kısmı kartondan yaptığı maket evin üzerine, "Ancak bu eve param yetiyor" yazarak yükselen fiyatları karikatürize etti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında geçen protesto, olaysız sona erdi.

'Hollanda’ya depreme dayanıklı konut yapmayı Türkiye öğretti'

 

Amsterdam ‘çılgın turistleri’ engellemeye hazırlanıyor

 

Amsterdam'dan buraya gelmeyin çağrısı!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.26 Şubat 2023 22:58

    HOLLANDA HÜKÜMETİ SOSYAL KONUT YAPIMINI ARTTIRACAĞINA PROTESTOLARI ÖNLEMEK İÇİN PROTESTO GÖSTERİLERİNE ÖNDERLİK YAPANLARI HÜKÜMETİ DEVİRMEYE ÇALIŞAN TERÖRİST GRUPLAR İLAN EDİP EMNİYET GÜÇLERİNCE YAKALANMALARINI MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE DE YARGILANMALARINI İSTEYEBİLİR

  • E.g.26 Şubat 2023 21:25

    DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN BARINMA SORUNU DÜNYANIN HER YERİNDE ARTARAK DEVAM EDİYOR ÇÖZUM; BELEDİYELER DE İHTIYACI KARŞILAYACAK SAYIDA 80 M2 Yİ GEÇMEYEN DEPREME DAYANIKLI PREFABRİK/KOTEYNER SOSYAL KONUT YAPIP TAMAMINI DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMEYE BAŞLAMALARIDIR SOSYAL KONUT YAPTIRIP KİRAYA VERMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALIDIR YERLERİNE MIMAR/MÜHENDİSLERDEN OLUŞAN KAYYUMLAR ATANMALIDIR SEÇİMLERDE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SADECE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ/MİMARLAR ADAY OLMALIDIR SOSYAL KONUT YAPIMI İÇİN YER BULUNMASI İÇİN GEREKİRSE SARAYLER KÖŞKLER YALILARIN TAMAMI YIKILMALIDIR