BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAmerika'nın en zengin aileleri açıklandı----

Amerika'nın en zengin aileleri açıklandı

Amerika'nın en zengin aileleri açıklandı
10 Temmuz 2014 - 11:27 www.finansgundem.com

Amerika’nın en zengin ailesi 152 milyar dolarlık servetle Walton’lar oldu. Walton’ları 89 milyar dolarlık servetle ‘Koch’lar takip etti

Ekonomi dergisi Forbes, Amerika’nın en zengin ailelerinin sıralamasını yayınladı. En az 1 milyar dolarlık serveti olan 185 aile listeye girdi. Bütün ailelerin toplam serveti 1.2 trilyon dolara denk geliyor.

Çoğu servetlerini daha da artırmak için çalışırken, bir kısmının varisleri daha yavaş hareket ediyor. Ama neredeyse hepsinin Amerikan tarihinin efsane işletmeleri ve markalarıyla bağlantıları var. Bunların arasında Jack Daniel’s, L.L. Bean, Getty Oil, Hallmark ve Budweiser yer alıyor.

Amerika’nın ve aynı zamanda dünyanın en zengin ailesi Walton’lar. Aile Wal-Mart Stores’un kurucusu Sam Walton’ın hayatta olan çocuğu ve yeğenlerinden oluşuyor. Aile şu anda, 2005 yılında bir uçak kazasında ölen oğlu John’un eşi ve kardeşi James Bud Walton’ın iki kızından ibaret.

63 milyar dolar fark

Onların serveti 152 milyar doları buluyor. Bu rakam, ikinci sıradaki en zengin aileden 63 milyar dolar daha fazla. Amerika’nın üç zengin ailesinin servetinin toplamı ise 301 milyar dolara denk geliyor. İkinci sırada 89 milyar dolarlık servetiyle Koch Ailesi var. Koch Indstries, 115 milyar dolar’lık satışıyla ülkenin en büyük ikinci özel firması. William ve Frederick Koch ülkenin en zengin 10 kişisi arasında da yer alıyor.
Mars Ailesi de 60 milyar dolarlık servetle listeye üçüncü sıradan girdi. Jacqueline, John ve Forrest Mars, dünyanın en büyük şekerleme fabrikasının sahibi. Üç kardeş de şirketin yönetim kurulunda bulunuyor.
Şirket, 1911’de büyük dedeleri Frank Mars tarafından kuruldu. Milky Way ve Snickers gibi markaları bünyesinde bulunduruyor. Pedigree, Whiskas ve Uncle Ben’s gibi markaların da sahibi.




‘En az 1 milyar dolar’ kriteri

Dergi, her yıl yaptığı Amerika’nın en zengin 400’ü listesini ve dünya milyarderleri sıralamasını kişisel veya çekirdek aile servetine dayandırıyor. Amerika’nın En Zengin Aileleri’nde ise bütün çok nesilli bütün büyüklüklerdeki aileleri mercek altına aldı. İki erkek kardeşten 3.500 üyeye kadar uzanan Du Pont’ları da listeye ekledi.
Ailelerin listeye girebilmesi için 1 milyar dolarlık servete sahip olması gerekiyor. Bu listeyi derlemek için de dergi Forbes 400 listesini araştırdı. Geçmişteki altsoylara veya vefat etmiş Forbes 400 üyelere, ülkenin en büyük şirketlerinin arkasındaki ailelerin servetlerine bakıldı. Servetlerinin değerini bulabilmek için de kamu ve özel şirketlerdeki hisseleri, gayrimenkulleri, sanat eserleri, nakitleri ve borçları gibi değerler dikkate alndı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)