BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAmerikalılar kredi kartlarına yükleniyor----

Amerikalılar kredi kartlarına yükleniyor

Amerikalılar kredi kartlarına yükleniyor
06 Ocak 2023 - 15:03 www.finansgundem.com

Yükselen enflasyon ve ABD hükümetinin piyasa teşviklerinin büyük oranda sona ermesiyle gündelik harcamalarını karşılamakta güçlük çeken Amerikalılar kredi kartlarına yöneldi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günlük harcamaları karşılamak için kredi kartlarına güvenen Amerikalıların sayısı aralık ayında da arttı. Enflasyon nedeniyle elde ettikleri düzenli gelirleri geçimlerini sağlamak için yeterli göremeyen hane halkları son çare olarak kredi kartlarına yükleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Nüfus İdaresi’nin geçtiğimiz hafta yayınladığı Hane Halkı Nabzı Araştırması’na göre ülkedeki hane halklarının %35'inden fazlası aralık ayında ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartı veya kredi kullandı. Kasım ayında yaklaşık %32 olan bu oran ABD Nüfus İdaresi’nin verileri ilk toplamaya başladığı Nisan 2021'de sadece %21'di.

Hanelerin emeklilik hesaplarından para çekme de dahil olmak üzere tasarruflardan elde ettikleri varlıkların para kullanımı ülkede enflasyonun rekor seviyelere yükseldi haziran ayından itibaren yaz ayları boyunca artış göstermişti. Son verilerde tasarruf oranları kullanımının azaldığı ancak kredi kartı kullanımlarının arttığı görülüyor. Bloomberg’ün haberine göre Morningstar Bireysel Finans Direktörü Christine Benz söz konusu iki kalemin tüketici tasarruflarının azaldığını gösterecek eğilimler olduğunu söyledi.

Benz, “Tüketicilerin harcama ihtiyaçlarını karşılamak için işlemeyen gelir kaynaklarına güvenmeleri gerekiyor. Bu güçlerden bazıları devam ederse, daha geniş bir ekonomik zayıflığın habercisi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Lobi örgütü Bipartisan Policy Center’ın Ekonomi Politikaları Direktörü Shai Akabas hane halklarının alternatif para kaynaklarına olan artan bağımlılığının enflasyonun yanı sıra, ABD federal hükümetinden gelen mali desteğin azalmasına da bağlanabileceğini söyledi.

ABD hükümetinin piyasa teşvikleri pandemi sırasında çalışamayan ailelerin mali durumlarını desteklemek amacıyla oluşturulmuştu. 2021’in üçüncü çeyreğinde gelir seviyesi düşük ailelerin tasarruflar bu teşvikler sayesinde 460 milyar dolarla zirveye ulaşmıştı. Ancak federal destek programlarının büyük çoğunluğunun süresi bitti.

Akabas tüm bu gelişmelerin ardından birçok hanenin finansal durumunun pandemi öncesi gerçekleri yansıttığını söyledi. Amerikalıların büyük çoğunluğunun herhangi bir acil durumu karşılayacak yeterli bir tasarrufu olmadığına dikkat çeken finans uzmanı hanelerin sürekli yüksek enflasyon döneminde de zorlanabileceğini belirtiyor.

Akabas kredi kartı kullanımlarındaki artışa işaret ederek, “Bu sürpriz bir gelişme olmasa da oldukça endişe verici” ifadelerine yer verdi.

Küresel gıda fiyatlarında artış

 

FED borsalarda ralli istemiyor

 

"Yatırımcılar borsalardan bir süre uzak durmalı"

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)