BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalı askerin çaldığı tablo 78 yıl sonra evinde----

Amerikalı askerin çaldığı tablo 78 yıl sonra evinde

Amerikalı askerin çaldığı tablo 78 yıl sonra evinde
21 Ekim 2023 - 09:05 www.finansgundem.com

Film senaryolarını aratmayan hırsızlık olayı İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşandı.

İkinci Dünya Savaşı, hiç şüphesiz tarihin en büyük felaketi… Bu süreçte milyonlarca insan öldü, yaralandı, evlerinden oldu, yakınlarını kaybetti. Ve bu yıkıcı savaştan sanat dünyası da nasibini aldı; pek çok eser yer değiştirdi, kayboldu. 78 yıl sonra bu korkunç günlerde yaşanan bir hırsızlık da yakın zamanda gün yüzüne çıkarak şaşkınlık yarattı.

Bir Amerikalı askerin, İkinci Dünya Savaşı sırasında 300 yıllık tabloyu çaldığı ortaya çıktı.

Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) göre, 78 yıl önce kaybolmuş ve Almanya’ya ait çalıntı bir tablo nihayet evine döndü. FBI tabloyu Alte Pinakothek Müzesi’nin bir temsilcisine iade etti. Sanat eserinin ilk olarak 1945 yılında Münih’teki Bavyera Devlet Resim Koleksiyonu’ndan çalındığı belirtildi.

FBI’a göre; tablo Viyana doğumlu sanatçı Johann Franz Nepomuk Lauterer’in “İtalyan Manzarası” adlı eseri. Tablo 18. yüzyılın başlarında yapılmış ve şu anda 300 yıldan daha eski.

ÖNCE SATMAYA ÇALIŞMIŞ SONRA İHBAR ETMİŞ

Tablonun ortaya çıkması ise İtalya merkezli çalıntı sanat eserlerinin izini süren Art Recovery International’a bir Chicago sakininin, amcasının çalıntı bir tabloya sahip olduğunu bildirmesiyle oldu. İhbarı yapan kişi, amcasının tabloyu II. Dünya Savaşı’nda görev yaptıktan sonra getirdiğini söylüyor.

Şirket, ihbar sonrasında sanat eseri karşılığında bir ücret beklendiğini ancak böyle bir politikaları olmadığını belirtiyor: “Özellikle bu sanat eserinin ailenin mülkiyetine nasıl geçtiği göz önüne alındığında, çalıntı sanat eseri sahiplerine doğru olanı yaptıkları için para ödemiyoruz.”

Ayrıca, Art Recovery International’ın kurucusu Christopher Marinello, çalınan tabloyu ihbar eden kişinin 2011 yılında tabloyu Chicago’da satmaya çalıştığını söyledi.

Marinello, “Bunun çalıntı bir tablo olduğu söylenince geri çekildi ve ortadan kayboldu” dedi.

Yaşananlar sanat dünyasında ilk değil. 2015 yılında da FBI, ABD askerleri tarafından Almanya’nın orta kesiminden Dessau’daki bir Alman müzesinden çalınan üç sanat eserini kurtardı. (Sözcü)

Boş tablo davası sonuçlandı

 

Üç buçuk yıl önce müzeden çalınan Van Gogh’un tablosu bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)