BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerika'da tüketici harcamaları arttı----

Amerika'da tüketici harcamaları arttı

Amerika'da tüketici harcamaları arttı
29 Mart 2013 - 16:10 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici harcamaları Şubat ayında son beş ayın en hızlı artışını gerçekleştirdi

ABD'de tüketici harcamaları Şubat ayında, gelirlerin artması ile birlikte, son beş ayın en hızlı yükselişini gösterdi. Bu durum, istihdam piyasasındaki iyileşmenin talebi olumlu etkilediğini işaret ediyor.
Ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini kapsayan tüketici harcamaları Şubat ayında yüzde 0.7 arttı. ocak ayında ise harcamalardaki artış yüzde 0.2'den yüzde 0.4'e revize edildi. Bloomberg News'un anketine katılan 78 ekonomistin tahminlerine göre, harcamaların yüzde 0.6 artması bekleniyordu. Kişisel gelirlerdeki yüzde 1.1 ile beklenenden daha hızlı gerçekleşen artış, tasarruf oranının son beş yılın en düşük seviyesinden yükselmesine neden oldu.
İstihdam piyasasındaki iyileşme ve artan konut fiyatları ve yükselen hisse senetlerinden kaynaklanan hanehalkı refah artışı, Amerikalıların yükselen gelir vergileri ve artan benzin fiyatlarından kaynaklanan kayıplarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Harcamalardaki güçlenme, 2012 yılının son çeyreğinde büyümenin yüzde 0.4'e yavaşlamasının ardından, ekonomistlerin bu yıl ilk çeyrekte hızlanma olacağı yolundaki tahminlerinin bir nedeni olarak gösteriliyor.
New York'ta Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. şef finans ekonomisti Chris Rupkey, "Ekonomi, mali kısıt öncesi, şimdilerde çok iyi durumda," dedi ve "Toparlanma sürdürülebilir nitelikte. Tüketiciler şöför koltuğuna oturdu" şeklinde görüş bildirdi.
ABD'de hisse senedi piyasaları bugün Hayırlı Cuma tatili nedeniyle kapalı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)