BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB tüm enstürmanlarını kullanabilir----

AMB tüm enstürmanlarını kullanabilir

AMB tüm enstürmanlarını kullanabilir
25 Ağustos 2015 - 17:27 www.finansgundem.com

AMB Başkan Yardımcısı Constancio, "AMB, görevi dahilinde tüm enstrümanları kullanmaya hazır" dedi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Yönetim Kurulu'nun fiyat istikrarı görünümünde önemli bir değişikliğe karşılık vermek için görevi dahilinde mevcut tüm enstrümanları kullanmaya hazır olduğunu söyledi. 

Constancio, Almanya'da Mannheim Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa Ekonomi Birliği Yıllık Kongresi'nde "Standart dışı para politikası önlemlerinin etkisi" konulu bir konuşma yaptı. 

Constancio, önceki standart dışı önlemlerin ağırlıklı olarak para politikası aktarım mekanizmasındaki bozuklukların ortadan kaldırılmasını ve para politikası duruşunun düzenli yansıtılmasını teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti.

Bu tür önlemlerin AMB'nin bilançosu üzerindeki etkisinin, bankaların oluşturduğu kredi talebini karşılamak için sadece pasif bir şekilde gerçekleştiğini aktaran Constancio, "Buna karşın, Yönetim Kurulu 2014 yılının haziran ayından bu yana uygulanan yeni tedbirlerle, politika faizlerinin etkin alt sınıra ulaştığı bir durumda, çok uzun süreli düşük enflasyon risklerini önlemek için AMB'nin bilanço büyüklüğüne daha aktif şekilde yüksek seviyelere doğru yön veriyor" ifadelerini kullandı.

Constancio, büyük ölçekli varlık alım programını benimsemelerindeki ana amacın, genişletici para politikası aktarımı için çeşitli yeni kanalları çalışacak duruma getirmek olduğunu dile getirdi. 

Enflasyon beklentilerinin 2013 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 1,98'ten 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,77'ye gerilediğini belirten Constancio, şunları kaydetti:

"2015 yılı ocak ayından bu yana düşüş eğilimi tersine döndü. Uzun vadeli enflasyon beklentilerine ilişkin piyasa ve anket tabanlı tedbirler, düşük seviyelerden toparlandı. Nisan ayından beri ana enflasyon pozitife döndü, ancak petrol fiyatlarında tekrarlanan düşüş nedeniyle hala düşük seviyelerde. Gıda ve enerji hariç çekirdek enflasyon, ana senaryomuzla uyumlu seyreden ekonomik iyileşmeyi yansıtarak istikrarlı olmaya devam ediyor."

Vitor Constancio, bankanın uyguladığı yeni standart dışı önlemlerin Euro Bölgesi'nde mali ve kredi koşullarını iyileştirdiğini, devam eden ekonomik toparlanmanın yanı sıra fiyat istikrarının normalleşmesine katkı sağladığını ifade etti.

Yönetim Kurulu'nun enflasyon görünümündeki önemli değişikliklere karşı harekete geçebileceğine dikkati çeken Constancio, "Kamu ve özel sektör varlık alımı programının tam uygulanması, enflasyonun bizim fiyat istikrarı tanımımızla uyumlu seviyelere dönmesini sağlayacak. Yönetim Kurulu, her zaman olduğu gibi, fiyat istikrarı görünümünde önemli bir değişikliğe karşılık vermek için görevi dahilinde mevcut tüm enstrümanları kullanmaya hazır" değerlendirmesini yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)