BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAmazon hedef büyüttü----

Amazon hedef büyüttü

Amazon hedef büyüttü
13 Mayıs 2013 - 12:09 www.finansgundem.com

Amazon, akıllı telefon, müzik aygıtı ve film izletecek olan bir cihazla ortaya çıkacak

FINANSGUNDEM.COM
Hafta sonu Amerika basınındaki haberlere göre Amazon, aralarında iki akıllı telefon ve bir adet müzik dinlenebilecek, film ve televizyon programları yayınlayacak bir akıllı set top box cihazlarının bulunduğu, bir dizi yeni ürünle kullanıcılarının karşısına çıkacak. Seattle merkezli e-ticaret devi Amazon, bu yeni cihazlarla, Kindle Fire serisiyle girdiği donanım sektöründeki varlığını güçlendirmeye hazırlanıyor.
Kaynaklara göre bu cihazlardan biri üç boyutlu ekrana sahip yüksek özellikli bir akıllı telefon olacak. Bu telefon retina izleme teknolojisi sayesinde akıllı telefondaki görüntülerin hologram gibi ekran üzerinde yüzeceğini ve her açıdan üç boyutlu bir görüntü olarak izleneceği söyleniyor. Akıllı telefonun ayrıca gözle kontrol etme yeteneğine sahip olacağı da iddialar arasında.
Kullanıcıların içerik içinde yalnızca gözlerini kullanarak dolaşabilecekleri de gelen bilgiler arasında.
Amazon'a yakın kaynaklar ise akıllı telefon ve video modeminin donanım sektörüne yapılacak daha büyük bir atılımın yalnızca iki öğesi olduğunu, ürünler arasında, müzik dinlenebilecek bir cihaz ve üç boyutlu ekrana sahip üst segment akıllı telefonun da bulunduğunu ifade etti.
Amazon son yıllarda, elektronik cihaz piyasasında varlığını güçlendirip, Apple ve büyük popülariteye sahip ürünü iPad ile daha direkt şekilde rekabet edebilmek için donanım üretimi çabalarına hız vermiş durumda. Üretilmesi planlanan cihazlar, Amazon'un etki alanını, çıkış noktası olan e-ticaret websitesinden, içerik dağıtımına kaydırmayı hedefleyen stratejisini yansıtıyor.
Amazon'un gelecek aylarda bu cihazların bazılarını piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak söylenenlere göre maliyetine göre bazıları ertelenebilir de.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)