BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlzheimer'ın tedavisinde önemli gelişme----

Alzheimer'ın tedavisinde önemli gelişme

Alzheimer'ın tedavisinde önemli gelişme
18 Ağustos 2023 - 01:46 www.finansgundem.com

Alzheimer için yeni geliştirilen bir ilaç tıp dünyasında heyecan yarattı. İlacın 18 ay kullanımında hastalığın ilerlemesini yüzde 30-40 yavaşlattığı belirlendi. Hasta yakınları umutla ilacın raflarda yerini almasını bekliyor

Alzheimer, belleği bozan en önemli hastalıklardan biri. Hastalıkla ilgili yeni ilaçlar hasta ve yakınları tarafından umutla takip ediliyor. TRT HABER'den Fatma Demir Turgut'un haberine göre; alzheimer için yeni geliştirilen bir ilaç tıp dünyasında heyecan yarattı. İlacın 18 ay kullanımında hastalığın ilerlemesini yüzde 30-40 yavaşlattığı belirlendi.

Türkiye'de yaklaşık 800 bin kişi demans hastalıkları ile mücadele ediyor. Alzheimer da bu hastalıkların en önemlilerinden biri.

HASTA YAKINLARININ UMUDU ARTTI

İlaca ilişkin araştırma, dünyaca ünlü bilimsel tıp dergisi The Journal Of The American Medical dergisinde yayımlandı.

Yaşları 60 ila 85 arasında değişen 1736 kişi arasında yapılan araştırmaya göre yeni alzheimer ilacı, hastalığın bulgularını yüzde 30 oranında yavaşlatıyor.

18 AYDA %40'A KADAR GERİLEME

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haşmet Hanağası, ilacın alzheimer hastalığıyla ilgili büyük bir gelişme olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yönelik bir ilaç ve görüldü ki gerçekten 18 aylık bir süreç sonunda kullanılan hastalar, kullanmayanlara göre yaklaşık yüzde 30 ila 40 arasında bir ilerlemede yavaşlama görüldü. Alzheimer hastalığı için çok büyük bir gelişme tabiiki bu. Çünkü ilk defa hastalığın seyrine olumlu etkisi olan ilaçlar bunlar."

ÖNÜMÜZDEKİ YIL RAFLARDA OLMASI BEKLENİYOR

İlaç, alzheimer hastalarının beyninde oluşan "Beta Amiloid" adlı yapışkan maddeyi temizlemek üzere geliştirildi. Hastalığın erken evresinde kullanılıyor.

Hanağası, ilaçların çok erken konulan teşhislerde işe yaradığını vurguladı.

İlacın gelecek sene piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Erken dönem Alzheimer belirtileri: Beynin sessiz çığlığı!

 

ABD'de ilk kez bir Alzheimer ilacına tam onay çıktı

 

Alzheimer 20 yıl önce bu belirtiyle sinyal veriyor: Bu besin riski sıfırlıyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)