BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltını tatbikat yükseltti----

Altını tatbikat yükseltti

Altını tatbikat yükseltti
03 Eylül 2013 - 21:26 www.finansgundem.com

Altın, İsrail'in füze savunma sistemini test etmesiyle güvenli varlıklara olan talebin yükselmesi sonrasında değer kazandı

Altın fiyatları, İsrail'in füze savunma sistemini test etmesinin Orta Doğu'da gerginliği artırması ile güvenli varlıklara olan talebin yükselmesi sonrasında son dört günde ilk defa yükseldi.
Hisse ve petrol piyasaları İsrail'in testleri ABD ile ortak yapılan uçuş ve füze savar sistemi tatbikatı olarak tanımlamasından olumsuz etkilendi. Başkan Barack Obama, Suriye'ye askeri müdahale yapılması için Kongre'nin desteğini kazanmaya çalışıyor. Altın geçtğimiz ay yüzde 6.3 yükselerek üst üste ikinci ayı da artışla geçti.
Logic Advisors ortaklarından Bill O'Neill, birçok belirsizlik olduğunu ve altının tekrar güvenli liman haline geldiğini ifade etti.
Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile Comex'te 1,400.50 dolar oldu. Comex borsası dün, tatil nedeniyle kapalıydı ve dünün elektronik işlemleri de bugüne yansıtıldı.
Fiyatlar ABD imalat sanayinin genişlediğini gösteren veriler ile ekonominin Fed'in teşvikleri azaltmasına yetecek kadar güçlendiği endişelerini artırması ile kazançları azalttı. Altın bu yıl, Fed'in tahvil alım programını azaltacağı işaretleri ile bazı yatırımcıların güvenini kaybetmesi sonrasında yüzde 16 geriledi.
Aralık vadeli gümüş kontratları ise yüzde 3.8 sıçrayarak 24.40 dolar oldu ve 15 Ağustos'tan bu yana en büyük yükselişi gerçekleştirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)