BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltındaki son canlanma için uyarı----

Altındaki son canlanma için uyarı

Altındaki son canlanma için uyarı
29 Nisan 2013 - 14:08 www.finansgundem.com

Altın fiyatları yüzde 6.8 değer kazandı ama uzmanlar bu konuda uyardı

Altın fiyatları son 26 ayın en düşük seviyesini görmesinden bu yana yüzde 6.8 değer kazandı. Fakat uzmanlar bu durumun da çok uzun sürmeyebileceği uyarısında bulunuyor.
Özellikle Hindistan ve Çin'de altına yönelik fiziksel talebin artması geçen hafta fiyatların yeniden yükselmesine neden oldu. Fakat aynı zamanda finansal yatırımcıların piyasadan çıktığı da bir gerçek.
Altın borsa yatırım fonları, yatırımcıların altın hisselerini satmasıyla değer kaybetmeye devam etti. Buna ek olarak Comex'teki açık pozisyonlar da yatırımcıların beklemeye geçtiğini gösterecek şekilde düşüyor.
Cuma gününü 1,453.60 dolar ile kapatan altının şu an onsu 17.10 dolarlık artışla 1,470.60 dolar seviyesinde bulunuyor. Hindistan'ın güneyindeki Kochi şehrindeki bir kuyumcuda satıcı altından kolyeleri düzenlerken görülüyor.
The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, altındaki bu son yükselişin dünyanın en fazla altın tüketicisine sahip ülkeleri Hindistan ve Çin'de altın külçelerine ve altın takılarına gelen talepten kaynaklandığı ifade ediliyor. Altın enflasyona karşı bir güvenli liman olarak görünmesinin yanı sıra geleneksel hediye aracı olarak da değerlendiriliyor.
Şimdi soru altında alım yapanların Mayıs ayında da buna devam edip etmeyeceği. Mayıs ayı Hindistan'da Hindu düğünlerinin en fazla yapıldığı ay. Bu düğünlerde gelinlere altın hediye edilmesi bir adet. Konuyla ilgili yorumda bulunan CPM Group'tan emtia analisti Rohit Savant, Hintlilerin Mayıs ayında alacakları altını geçen hafta aldığını bu nedenle birkaç ay boyunca talep boşluğu görülebileceğini söyledi.
Yatırım şirketi Brinker Capital'de 14.2 milyar doları yöneten Andrew Rosenberger ise altın varlıklarını Mart ayında sattıklarını ve şu an için "bu yılın ilerleyen zamanlarında talepte düşüş beklediklerinden" altın piyasasından uzak durduklarını ifade etti.
Şu an canlanmış görünen altın fiyatlarındaki bu durumun geçici olduğunu gösteren bir diğer işaret ise altın borsa yatırım fonlarındaki metal fiyatlarının düşmesi.
Konuyla ilgili yorumda bulunan Citigroup C -0.40% stratejisti David Wilson, "Eğer ABD hafif de olsa iyileşiyorsa, borsalar daha iyi performans sergiliyorsa, enflasyon baskısı yoksa, neden altın alalım?" ifadelerini kullandı. Wilson, altın fiyatlarının önümüzdeki 12 ay içerisinde düşmeye devam etmesini bekliyor.
Fakat altındaki düşüşün veya ardından gelen yükselişin bu metale sahip olma konusundaki düşüncelerini değiştirmediğini belirten bazı yatırımcılar da var. Yatırım şirketi DoubleLine portföy yöneticisi Jeffrey Sherman, gevşek para politikasının kurların değerini düşürme ihtimali nedeniyle hala değerli metalleri ellerinde bulundurduklarını söylüyor. "ABD hiç olmadığı kadar çok para basıyor." diyen Sherman doların değerindeki bir düşüşe karşı altının "bir sigorta" olduğu görüşünde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)