BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında 'güvenli liman' yükselişi----

Altında 'güvenli liman' yükselişi

Altında 'güvenli liman' yükselişi
06 Ocak 2015 - 21:44 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetlerindeki düşüş ve Yunanistan endişeleri sonucu artan güvenli liman alımlarından destek buluyor

Vadeli altın kontratları, hisse senetlerindeki düşüşler ve Yunanistan'daki siyasi belirsizliğin güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu 3 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Markit Economics'in bugün açıkladığı veriler, Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat sanayi endeksinin Aralık ayında genişleme işaret ettiğini, ancak bu verinin ilk açıklanan rakamın altında kaldığını gösterdi. Yatırım yöneticileri yukarı yönlü tahminlerini 3 haftadır ilk kez artırdı.

Altın, Kasım'da Yunanistan'daki siyasi kriz ve Avrupa ile Çin hükümetlerinin teşvikleri artıracağına dair söylentilerle 4 yılın düşüğüne gerilemesinin ardından, yüzde 7 yükseldi.

ABD darphanesi U.S. Mint dün 42,000 adet sikke altın sattı. Kuruluş, Aralık ayının tümünde 18,000 adet altın satışı gerçekleştirmişti. 

Avrupalı politika yapıcılar, Yunanistan'da Başbakan Antonis Samaras'ın kemer sıkma politikaları karşısıtı ana muhalefet partisi Syriza'nın kazanması durumunda ülkenin 19 üyeli Euro Bölgesi'nden çıkabileceği uyarısında bulunduğu seçimler için kampanyaların başlaması ile birlikte, 2009 yılındaki Avrupa borç krizini tetikleyen bu ülke üzerinde odaklanıyor. Euro dokuz yılın en düşük seviyesi yakınında işlem görüyor.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 11:08'de ons başına 1,208.10 dolara çıktı. Fiyatlar bugün erken saatlerde yüzde 0.9 kadar yükselerek 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıyarak 19 Aralık'tan bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Mart vadeli gümüş, New York'ta, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.265 dolar oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)