BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında Fed kararı öncesi yön yukarı----

Altında Fed kararı öncesi yön yukarı

Altında Fed kararı öncesi yön yukarı
26 Temmuz 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.710 lira seviyesinde işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise yüzde 0,3 artışla 1.970 dolardan işlem görüyor.

Dün dolar kurundaki düşüşe karşın altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.700 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 1.710 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.810 lira, Cumhuriyet altını da 11.340 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,3 artışla 1.970 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını belirterek, politika metni ve Powell'ın açıklamalarındaki sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü söyledi.

Altının ons fiyatında da söz konusu gelişmelerle oynaklığın artmasının beklendiğini aktaran analistler, verilen mesajların tahmin edilenden daha "güvercin" olması halinde yukarı yönlü hareketin güç kazanabileceğini dile getirdi.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Fed'in faiz kararı, Powell'ın açıklamalarının yanı sıra inşaat izinleri ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında altının ons fiyatında 1.960 ve 1.950 doların destek, 1.980 ve 2.000 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında bir süredir temkinli fiyat hareketleri izleniyor. Altın yatırımcıları bugün açıklanacak Fed faiz kararını ve sonrasında verilecek mesajları yakından takip edecek. Fed son toplantısında yıl sonuna kadar 2 sefer daha 25’er baz puanlık Faiz artırımına işaret etmişti. Bugün Fed’in 25 baz puanlık faiz artırımına kesin ihtimal verilirken bu beklenti de fiyatlamalara yansımış durumda. Ancak piyasa Fed’in bugün son kez faiz artırmasını ve parasal sıkılaşma döngüsünü sonlandırmasını bekliyor. Dolayısıyla faiz kararındansa, karar sonrası verilecek mesajlar küresel risk iştahı ve ons altın fiyatlamaları için önem arz edecek. Diğer yandan şahin tonun devam etmesi durumunda risk iştahı baskılanabilir.' denildi.

ECB'nin faizi 25 baz puan artırması bekleniyor

 

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)