BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş durmuyor----

Altında düşüş durmuyor

Altında düşüş durmuyor
04 Nisan 2013 - 18:59 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların altın varlıklarını azaltmaları ile birlikte "ayı piyasasına" doğru düşüyor

Altın, küresel ekonomideki toparlanma ile birlikte yatırımcıların diğer varlıklarda daha yüksek getiri arayacakları endişesi ile düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve 12 yıllık yükselişinin ardından "ayı piyasasına" yaklaştı.
Altın destekli exchange traded fonların (ETF) fiyatları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu yıl genelinde yüzde 7 geriledi. Credit Suisse Group AG, dünkü raporunda, finans sisteminin İtalya ve Güney Kıbrıs'taki gelişmelere karşı gösterdiği direncin "büyük erime" olarak adlandırılan riski azaltması ile birlikte, altının düşüşe devam edebileceğini kaydetti. Altın fiyatları bu yıl düne kadar geçen sürede yüzde 7.3 değer kaybederken, MSCI Tüm Dünya Ülkeleri Endeksi yüzde 5.3 yükseldi.
Londra'da VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, "Yatırımcı beklentisi, ileriye dönük olarak, muhtemelen hisse senetleri için pozitif ve altın için aşağı yönlü kalacak," dedi ve "Dolar da göreceli olarak güçlü kalmaya devam ediyor. Bu da altın alıcılarını olumsuz etkiliyor. yatırımcılar, ilk çeyrekte ETF'lerden rekor çıkışların ardından, ya uzakta kalmayı ya da karlarını realize etmeyi tercih ediyor" şeklinde yorumda bulundu.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 düşerek, New York saati ile 10:33'te, ons başına 1,547.80 dolara geriledi. Altın yüzde 0.9 düşüşle ons başına 1,539.40 dolara kadar düşerek, 30 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 28 üzerindeydi. Platin ve palladyumda işlem hacmi, ortalamanın iki katından daha fazlaydı.
Altın vadeli kontratları, Ağustos 2011'deki rekor kapanış seviyesi olan 1,891.90 dolardan yüzde 18.2 düştü ve "ayı piyasası" olarak adlandırılan yüzde 20 düşüşe oldukça yaklaştı. Spot altın ise 2011 yılının Eylül ayında gördüğü tüm zamanların en yüksek kapanışı olan 1,900.23 dolardan yüzde 18.5 düştü. Bloomberg'in derlediği verilere göre, ETF'lerdeki altın varlıkları 20 Aralık'taki rekor seviyesi olan 2,437.4 tondan yüzde 7.4 geriledi. Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları Temmuz 2011'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)