BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında ABD düşüşü----

Altında ABD düşüşü

Altında ABD düşüşü
07 Ağustos 2014 - 19:34 www.finansgundem.com

Altın, beklenenden daha iyi çıkan ABD işsizlik başvuruları verisi sonrası hafifçe gevşedi

Altın vadeli kontratları, ABD'de istihdam piyasasında ivmenin arttığına ilişkin işaretlerin, değerli metale gelen güvenli liman alımlarını azaltması ile birlikte, düşmeye yöneldi. 

Daha az Amerikalının geçen hafta işsizlik maaşından faydalanmak için başvuruda bulunması, son bir aydaki ortalamanın sekiz yılın en düşük seviyesine inmesine neden oldu. Altın son dört günde üçüncü düşüşüne yönlendi. 

Altın Temmuz ayında, Fed'in faizleri beklenden daha önce yükseltmeye başlayacağı endişesi ile yüzde 3 düştü. ABD ekonomisi geçen çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 4 genişledi. Ekonomi ilk çeyrekte reviz rakamla yüzde 2.1 daralmıştı. Rusya, Ukrayna'daki gelişmelerden dolayı kendisine yaptırım uygulayan ABD ve Avrupa'ya misillemede bulundu ve bu ülkelerden yapılacak bir dizi gıda ürününün ithalatına yasak getirdi. 

Toronto'da TD Securities kıdemli emtia stratejisti Mike Dragosits, "İyi ekonomik veriler, Ukrayna'daki anlaşmazlıktan kaynaklanan gecici bir rahatlama olsa da, altın üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek," dedi ve "Uzun vadeli temel göstergeler negatif" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 düşüşle, ons başına 1,305.90 dolara indi. Dün, altın fiyatları, Ukrayna'da artan tansiyonun etkisi ile 1,311 dolara çıkarak bir haftanın en yükseğine ulaştı. 

ABD'de işsizlik başvuruları, 2 Ağustos ile biten haftada, 14,000 düşerek 289,000'e indi. Bloomberg'in anketine katılan 47 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 304,000 çıkması bekleniyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)