BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına Bernanke desteği----

Altına Bernanke desteği

Altına Bernanke desteği
26 Şubat 2013 - 19:49 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Ben Bernanke'nin yaptığı konuşmanın ardından son 3 ayın en sert yükselişini kaydetti

Altın fiyatları, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin varlık alımlarını savunduğu konuşmasının ardından altına yönelik güvenli liman alımlarının artmasıyla Kasım ayından bu yana en sert yükselişi kaydetti.
Bernanke bugün yaptığı konuşmasında "Artan risk alımlarından doğan potansiyel maliyetlerin daha güçlü bir ekonomik toparlamayı desteklemenin yararlarına baskın olduğunu görmüyoruz" ifadelerini kullandı. Fed'in varlık alımlarını yavaşlatacağı beklentileri 2013 yılında düne kadar altın fiyatlarında yüzde 5.3 düşüşe yol açtı.
Chicago'da bulunan Vision Financial Markets metal işlemleri direktörü David Meger, "Fiyatlar biraz bocaladı ve sonunda Bernanke'nin varlık alımlarının devam edeceği sinyalini vermesiyle ibre biraz daha altının lehien döndü" yorumunda bulundu.
Nisan vadeli altının ons fiyatı New York saatiyle 11:18'de yüzde 1.9 yükselerek 1,616.30 dolar oldu. Bu fiyattan bir kapanış 6 Kasım'dan bu yana altında yaşanan en büyük sıçrayış olacak. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 77 üzerinde gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)