BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltın ve Kıymetli Metal Çalışmaları Merkezi kuruldu----

Altın ve Kıymetli Metal Çalışmaları Merkezi kuruldu

Altın ve Kıymetli Metal Çalışmaları Merkezi kuruldu
30 Mayıs 2019 - 16:47 www.finansgundem.com

İstanbul Şehir Üniversitesi Altın ve Kıymetli Metal Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKAM) hizmete girdi.

Altın ve kıymetli metaller konusunda Türkiye ve çevresiyle ilgili olarak yerel, bölgesel ve küresel çapta, disiplinlerarası eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütecek İstanbul Şehir Üniversitesi Altın ve Kıymetli Metal Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKAM) hizmete girdi.

AKAM, ekonominin yapısal cari açık sorununa yerel kaynak sağlanması yönünde araştırmacı ve destekleyici çıktılar üreterek, hane halkı tasarruflarının finansal sistem içerisinde aktif yer almasını amaçlıyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Dağhan Gökçe’nin müdürlüğünü üstlendiği AKAM’da, altın ve kıymetli metaller konusunda Türkiye ve çevresiyle ilgili olarak yerel, bölgesel ve küresel çapta disiplinlerarası eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülecek ve ortaya çıkan bilgi, yorum ve analizler kamuoyuyla paylaşılacak.

Dr. Dağhan Gökçe, AKAM’ın hedeflerini ise şöyle sıraladı: “Tasarruf açığı bulunan ülkemizin güçlü büyümesine katkı sağlayacak atıl altın ve kıymetli metal milli kaynağının araştırma, bilinçlendirme, bilgilendirme ve eğitim yoluyla milli ekonomiye kazandırılmasına ön ayak olmak istiyoruz. Ayrıca altın ve kıymetli metal üretimi, talebi ve ihracatı konularında güncel veri tabanı oluşturarak, reel ekonomiye güncel geri bildirimler sağlamak yoluyla kaynak verimliliğini ve kaynak tasarruflarını artırmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.” 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)