BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAltın Top'un sahibi: Karim Benzema----

Altın Top'un sahibi: Karim Benzema

Altın Top'un sahibi: Karim Benzema
18 Ekim 2022 - 00:07 www.finansgundem.com

Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün 2022 yılındaki sahibi, Real Madrid'in Fransız santraforu Karim Benzema oldu.

France Football dergisi tarafından 1956 yılından itibaren her yıl, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, 2022 yılında Real Madrid ile gol krallığı yaşayan Fransız santrafor Karim Benzema kazandı. Benzema, ödülü eski hocası Zinedine Zidane'ın elinden aldı.

Altın Top (Ballon d'Or) ödül töreni Fransa'nın başkenti Paris'teki Chatelet Tiyatrosu'nda düzenlendi. Törenin sunuculuklarını, Sandy Heribert ve bir dönem Galatasaray forması da giyen eski futbolcu Didier Drogba üstlendi.

Benzema'nın ilk Altın Top ödülü

Dünya'nın en büyük kulüplerinden biri olarak gösterilen Real Madrid'te uzun süredir forma giyen 34 yaşındaki tecrübeli golcü, kariyerinde ilk defa "Altın Top"un sahibi oldu. Benzema, geçen sezon çıktığı toplam 46 maçta 44 gol atarak Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Ligi (La Liga) şampiyonu olmasında ipleri göğüsleyen isim olmuştu.

Yapılan oylamada Bayern Münih'in Senegalli futbolcusu Sadio Mane 2'nci, Manchester City'nin Belçikalı futbolcusu Kevin De Bruyne 3'üncü sırayı aldı.

En iyi kadın futbolcu ödülüne, geçen yıl olduğu gibi Barcelona'nın İspanyol orta saha oyuncusu Alexia Putellas layık görüldü.

Yılın forveti Lewandowski seçildi

Yılın forvetine verilen Gerd Müller ödülünün sahibi, geçen sezon Bayern Münih'te gösterdiği performansla Robert Lewandowski oldu. 2022-23 sezonu öncesi Barcelona'ya giden Polonyalı santrafor, ödülü peş peşe 2. kez aldı.

Yılın kulübü ödülünü de İngiltere Premier Lig'de 2 sezondur mutlu sona ulaşan Manchester City aldı.

Sezonun en iyi 21 yaş altı oyuncusuna verilen Kopa Trophy ödülü, Barcelona'dan İspanyol orta saha oyuncusu Gavi, yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yaşin ödülünü ise Real Madrid'in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois kazandı.

France Football dergisinin 1956-2009 yıllarında verdiği "Altın Top" ödülü ile FIFA'nın 1991-2009 senelerinde seçtiği "Dünyada Yılın Futbolcusu" ödülü, 2010'da "FIFA Altın Top" adı altında birleşmişti. FIFA ve France Football dergisi, "FIFA Altın Top" ismiyle verilen yılın futbolcusu ödülünün ortaklığına 2016'da son vermişti.

Ballon d'Or bu gece sahiplerini buluyor! İşte adaylar...

 

Ronaldo'nun Ballon d'Or tepkisi sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)