BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın neden dibe vurmayacak?----

Altın neden dibe vurmayacak?

Altın neden dibe vurmayacak?
16 Mayıs 2013 - 13:36 www.finansgundem.com

Altına yatırım yapan iki farklı yatırımcı türü altının aşırı değer kaybetmesini engelleyecek...

Altın fiyatları Nisan ayında son 30 yılın en büyük düşüşünü gördükten sonra toparlanmaya başlamıştı. Ancak kıymetli metal son dönemde yine satış baskısı altında kaldı.
Bugünkü işlemlerde spot altının ons fiyatı 16 dolara kadar...
Analistlere göre altını iki farklı şekilde değerlendiren yatırımcıların arasındaki çekişme, altının aşırı değer kaybetmesini engelleyecek.
IG Markets'tan Kelly Teoh, fiziksel olarak altın alan yatırımcıyla ETF (altın borsa yatırım fonu) alan yatırımcı farklı düşünce şekillerine sahip.
BİRİ BASKILIYOR, DİĞERİ DESTEKLİYOR
Teoh'a göre ETF yatırımcısı, hisse senedi piyasasındaki artış karşısında elindeki altın fonlarını satarak daha riskli varlıklara yöneliyor. Bu da altın fiyatlarında düşüşe neden oluyor.
Diğer taraftaki fiziksel altın yatırımcısı ise, merkez bankalarına ve döviz kurlarına güvenmediği için altın alımı yapmaya devam ederek fiyatları yükseltiyor.
'1.300'ÜN ALTINA DÜŞMEZ'
ANZ bankasında Küresel Piyasalar Araştırma Şefi olan Timothy Riddell, altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda 1.300-1.500 dolar bandında seyrettikten sonra yıl sonunda 1.600'e doğru toparlanacağı öngörüsünde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)