BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ne kadar yükselir?----

Altın ne kadar yükselir?

Altın ne kadar yükselir?
16 Ocak 2014 - 09:11 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl büyük değer kaybeden altın, Fibonacci sayılarından yola çıkılarak yapılan öngörülere göre bu yıl ne kadar yükselir?

Geride kalan yılı yüzde 30'a yakın değer kaybıyla kapatan altının bu yıl değer kazanabileceği belirtildi. Ortaçağ'da yaşayan İtalyana matematikçi Leonardo Fibonacci'nin kendi adını taşıyan sayı dizisinden yola çıkılarak yapılan analizlere göre altın ilk etapta 1280 dolara doğru hareketlenecek. Fanvestments yatırım şirketi CIO'su Matt Fanning, "1244 dolarda önemli bir Fibonacci seviyesi yakaladık. Sıradaki Fibonacci düzeyi 1273 doların hemen altında bulunuyor" şeklinde konuştu.

SABIRLI OLMAK GEREKİYOR

Barclays Asya-Pasifik'in Baş Teknik Analisti Dhiren Sarin, "Bizim görüşümüz biraz sabırlı olmaktan yana" dedi ve, "Fiyatların 1350 dolara kadar çıkabilmesi için önce 1270-1280 seviyesinde tutunması gerekiyor" diye ekledi.

FIBONACCI DİZİSİ

Fibonacci analizi, Fibonacci dizisinden yola çıkarak piyasadaki destek ve direnç noktalarını tahmin etmeye yarayan bir öngörü aracı. Fibonacci dizisi ise, her sayının kendinden öncekiyle toplanması sonucu oluşan ve "1, 1, 2, 3, 5, 8, ..." şeklinde ilerleyen sayı dizisine verilen isim.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zulkarneyn16 Ocak 2014 19:49

    Altın ile fibonacci sayısının ne alakası var kardeşim. ekonomistlerde bir şey biliyormuş numarası yaparak halkı kandırmak için iyice zırladı.