BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın merkez bankalarını da böldü----

Altın merkez bankalarını da böldü

Altın merkez bankalarını da böldü
16 Nisan 2013 - 13:14 www.finansgundem.com

Altının hızlı düşüşünün ardından merkez bankalarını bölündü

Altın fiyatlarında 1983 yılından bu yana görülen en hızlı düşüş, merkez bankalarını, metalin yatırımı artırmaya yetecek denli ucuz olup olmadığı konusunda böldü.
Sri Lanka merkez bankasının guvernörü, düşen fiyatların, ülkelerin altın rezervlerini artırması için bir fırsat olduğunu ve ülkesinin daha fazla altın alımını "lehte" değerlendireceğini kaydetti. Kore Merkez Bankası ise, altın fiyatlarındaki keskin düşüşün "büyük bir endişe" olmadığını, zira altın varlıklarının, döviz rezervlerinin farklılaştırılmasına yönelik uzun vadeli bir stratejinin parçası olduğunu kaydetti. Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Guy Debelle, altının "içsel değerinin" olmadığını kaydetti.
Londra merkezli Dünya Altın Konseyi'ne göre, merkez bankaları madenlerden çıkarılmış tüm altının yaklaşık yüzde 19'unu tutuyor ve geçen yıl, bu varlıklarını 1964'ten bu yana en hızlı oranda artırdılar. 12 yıl üst üste yükselen ve son 90 yılın en uzun süreli yıllık artış serisini gerçekleştiren altın, Eylül 2011'de gördüğü rekor seviyesinden yüzde 29 düştü.
Toronto merkezli üretici Detour Gold Corp.'un başkan ve CEO'su Gerald Panneton, Zürih'te katıldığı bir konferansta, "Sormanız gereken soru şu; ekonomi tekrar yoluna girdi mi?" dedi ve "Aslında durum aynı. Son birkaç günde, insanların, sanki batıyormuş gibi gemiden atladığını gördük. Gemiyle ilgili bir sorun yok," şeklinde görüş bildirdi.
Spot altın bugün ons başına 1,321.95 dolar ile Ocak 2011'den bu yana en düşük seviyesine indikten sonra toparlandı ve Londra saati ile 09:33'te yüzde 1.9 yükselerek ons başına 1,373.50 dolara geldi. Böylelikle altın bu yılki zararını yüzde 18'e daralttı. Bu oran, 1997'den bu yana en hızlı yıllık düşüşü işaret ediyor. Fiyatlar geçtiğimiz iki günde toplam yüzde 14 düştü ve Şubat 1983'ten bu yana en hızlı kaybını gerçekleştirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)