BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kazanca yöneldi----

Altın kazanca yöneldi

Altın kazanca yöneldi
12 Mayıs 2014 - 18:55 www.finansgundem.com

Altın, Ukrayna krizinin etkisi son beş seansta ilk kez kazanca yöneldi

Altın vadeli kontratları, Ukrayna krizinin güvenli liman alımlarını artırması sonucu, son beş günde ilk kez kazanca yöneldi. 

Rusya, Ukrayna'nın doğu bölgesinde yapılan ve ayrılık yönündeki oyların çoğunlukta çıktığı iki referandumun sonuçlarna "saygı" duyduğunu açıklarken, Avrupa Birliği (AB), ekonomik yaptırımlara ilişkin çalışmalara hız vereceğini kaydetti. ABD ve AB oylamaları yasadışı olarak nitelerken, Ukrayna'da hükümet bu oylamaların "kaba bir komedi" olduğunu kaydetti. 

Altın bu yıl 9 Mayıs itibariyle, Rusya ve Ukrayna arasındaki anlaşmazlığın traderları jeopolitik gerilime karşı koruma aramaya yöneltmesinin desteği ile yüzde 7.1 değer kazandı. Altın, kısmen Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentisinin etkisi ile 2013 yılında yüzde 28 değer kaybetti ve 12 yıl süren rallisini sonlandırdı. 

Chicago'da RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Tom Power, "Bu gerilim ortamı sürdükçe, altın piyasası yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam edecek," dedi ve "Ukrayna'da ayrılık referandumu olumsuz olarak algılandı. Ukrayna'daki tansiyon ve kısa pozisyonların kapatılması ralliyi destekliyor" şeklinde konuştu.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.9 yükselerek, New York saati ile 10:49'da ons başına 1,298.80 dolara çıktı. Bu seviyede bir kapanış, 2 Mayıs'tan bu yana en yüksek kazancı işaret ediyor. Metal geçen hafta yüzde 1.2 düştü.

Fed Başkanı Janet Yellen 7 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, borçlanma maliyetlerinin "kayda değer bir dönem" için sıfıra yakın seviyede kalacağını, ancak politika yapıcıların varlık alımlaarının hızını "ölçülü adımlarla" azaltmaya devam edeceğini söyledi. Dolar euro karşısında bugün, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin geçen hafta para politikasını gelecek ay gevşetebileceklerinin işaretini vermesinin ardından, son bir ayın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor. 

ETF Varlıkları
Altın, Fed'in tahvil alımları ve borçlanma maliyetlerini rekor düşük seviyede tutmasının etkisi ile, Aralık 2008 ile Haziran 2011 arasındaki dönemde yüzde 70 değer kazandı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 9 Mayıs'ta 1,723.8 tona gerileyerek, Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. 

Temmuz vadeli gümüş New York'ta yüzde 2.5 yükselerek ons başına 19.60 dolara çıktı ve 2 Mayıs'tan bu yana en güçlü kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Temmuz vadeli platin yüzde 0.9 değer kazanarak ons başına 1,442.40 dolara çıktı. Haziran vadeli palladyum yüzde 1 prim yaparak ons başına 807.50 dolara ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)