BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın iki haftanın en düşüğünde----

Altın iki haftanın en düşüğünde

Altın iki haftanın en düşüğünde
10 Haziran 2013 - 12:39 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in teşvikleri azaltacağı spekülasyonu ile iki haftanın en düşük seviyesine indi

Altın Londra'da, Fed'in, ekonominin iyileşmesi ile birlikte, tahvil alımlarını yavaşlatacağı spekülasyonu ile, yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesine indi.
Metal 7 haziran'da, ABD'de Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre Mayıs ayında 163,000 artması beklenen tarım dışı istihdamın 175,000'lik bir artış göstermesi sonrası, son üç haftanın en hızlı düşüşünü gösterdi. Fed politika yapıcıları, diğer bir Bloomberg anketine göre, parasal genişleme programı olarak da adlandırılan varlık alımlarını, Eylül ayındaki toplantıda, aylık 85 milyar dolardan 65 milyar dolara düşürebilir.
Londra'da UBS AG analistlerinden Joni Teves, "Son ABD istihdam verileri, zayıf yatırımcı beklentisi için statükoyu değiştirmiyor," dedi ve "ABD'de istihdamın artış göstermesi ve kademeli de olsa bir iyileşen bir ortamı işaret etmesi, ABD ekonomisine yönelik iyimserliği güçlendiriyor ve bu da altın için bir engel oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 10:01'de, ons başına 1,370.04 dolara geriledi. Altın 7 Haziran'da yüzde 2.2 ile 15 Mayıs'tan bu yana en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, gün içinde 28 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,376.35 dolara ulaştı. Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,378.70 dolara indi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 28 altındaydı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)