BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın hissedeki çıkışa rağmen yükseldi----

Altın hissedeki çıkışa rağmen yükseldi

Altın hissedeki çıkışa rağmen yükseldi
25 Ocak 2016 - 07:17 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetlerindeki yükselişin güvenli liman desteğini azaltamamasının etkisi ile yükseldi

Altın, Asya'da hisse senetlerinin rallisini sürdürmesine karşın, yatırımcıların ağırlıklarını metalin güvenli liman özelliğine yöneltmelerinin etkisi ile yükseldi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle, Singapur saati ile 09:27'de ons başına 1,100.96 dolara çıktı. Metal geçen hafta, küresel hisse senedi piyasalarındaki kargaşanın metale yönelik değer koruma talebini artırmasının etkisiyle yüzde 0.8 prim yaptı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisiti Jordan Eliseo, "Boğalar bu hafta altını 1,100 doların ötesine itmeye çalışacak, ancak hisse senedi piyasalrında meydana gelebilecek bir sıçrama metalde bir miktar konsolidasyona neden olabilir" dedi ve "Piyasaların hevesli bir şekilde beklediği Fed toplantısına kadar, göreceli olarak dar bir bantta seyir bizi şaşırtmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2016 yılındaki ilk toplantısı 27 Ocak'ta grçekleştirilecek. Analistler bu toplantıda faiz artırımı beklemiyor.

Hedge fonları geçen hafta, tarihinin en yüksek net kısa pozisyonuna sahip olmalarından yalnızca üç hafta sonra, altında net uzun pozisyon sayısını iki katın üzerinde artırdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Cuma günkü yüzde 3.5'lik çıkışının ardından Pazartesi günü yüzde 0.8 yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)