BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın güne yükselişle başladı----

Altın güne yükselişle başladı

Altın güne yükselişle başladı
14 Aralık 2022 - 10:37 www.finansgundem.com

Temmuz'dan beri en yüksek seviyesine yakın seyrederken gram altın da Salı günü kırdığı rekorunu tazeleyerek 1.086 TL seviyesini gördü. Çeyrek altın 1.780 lira, Cumhuriyet altını 7.225 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel yüzde 1,7 değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.084,7 liradan tamamladı.

Gram altında da Salı günü görülen yüksek seviyeler devam ederek sabah saatlerinde yeni rekor kırıldı. Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın rekor tazelemiş oldu.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 artışla 1.086 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.780 lira, Cumhuriyet altını da 7.225 liradan satılıyor.

Dün ABD'de yıllık enflasyonun kasımda yüzde 7,1 artışla beklentilerin altında kalmasının ardından, yüzde 1,7 artışla günü 1.810,5 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde 1.811 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün ABD'de enflasyonun kasımda yavaşlamaya devam etmesinin ardından altına olan talebin arttığını belirterek, gözlerin bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararlara çevrildiğini söyledi.

Fed'in faiz kararı, üyelerin beklentilerini içeren nokta grafiğindeki değişiklikler ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların varlık fiyatları üzerinde etkili olacağını belirten analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yüzde 80 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.830 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'ABD TÜFE verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesiyle ons altında momentum artışı izleniyor. ABD'de geçen ay %7,7 olan yıllık enflasyon %7,3 beklentilerinin de altında %7,1'e gerileyerek risk iştahını destekledi. Bugünse gözler Fed Faiz kararında olacak. Verinin olumlu gelmesiyle Fed'in bu akşam 50 baz puanlık artırım yapması ve faiz artırım döngüsünü yavaşlatması bekleniyor. Bu beklentiyle riskli varlıklara girişler hızlanırken dolar endeksi güncelde 104'lü seviyelerde bulunuyor. Ons altın için bugün Fed kararı ve sonrasında Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları takip edilebilir. Destekler: 1807 - 1790 - 1779 Dirençler: 1827 - 1846 - 1856' denildi.

Vakıf Yatırım bülteninde, 'Teknik olarak güçlü duran ons altında, ABD enflasyon verilerinin ardından yukarı hareketin devamını görüyoruz. Dün, kısa vadede ilk direnç olarak izlediğimiz 1,810 seviyesinin üzeri test edilse de kapanış yine bu seviyeye yakın gerçekleşti. Bugün açıklanacak olan FED faiz kararı ve Powell’ın açıklamaları hareketin devamı adına kritik olacak. FED’in 50 baz puan faiz artışı yapmasına kesin gözüyle bakılırken, Powell’ın açıklamalarında şahin bir ton görmemiz halinde ons altında kısa vadede geri çekilme görebiliriz. Açıklamaların daha güvercin bir tonda olması durumunda ise yukarı hareketin güçlenmesini ve 1,850-1,870 bölgesinin kısa vadede hedeflenmesini bekleriz. Olası geri çekilmelerde 1,765-1,730 seviyelerini destek olarak izleyeceğiz.' denildi.

200 TL basımı rekor kırdı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Tavuk eti üretimi ekimde yüzde 2,3 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)