BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında son durum----

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında son durum
14 Eylül 2023 - 10:59 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.652 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 2.710 lira, Cumhuriyet altını 10.960 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1.653 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1.652 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.710 lira, Cumhuriyet altını da 10.960 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,2 azalışla 1.906 dolardan işlem görüyor.

ABD'de açıklanan enflasyonun yıllık bazda beklentilerin üzerinde gelmesi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın geri kalanında bir kez daha faiz artışına gitme ihtimalini nispeten artırdı.

Analistler, Fed'in faiz artışlarına devam etme ihtimalinin yükselmesiyle altının ons fiyatının baskılanmaya devam ettiğini belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Banka'nın kasım veya aralık ayında 25 baz puan artırma ihtimalinin yüzde 42'ye çıktığını aktaran analistler, Fed'in, eylül toplantısında politika faizini yüzde 5,25-5,50'de sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ECB Faiz kararı ve Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra ABD'de perakende satışlar, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.890 doların destek, 1.920 ve 1.930 doların direnç seviyeleri olarak öne çıktığını kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini takip etti. Gelen veriye göre ABD’de Ağustos ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 3.7 artarken; aylık bazda artış yüzde 0.6 olarak gerçekleşti. Gelen veriler ile birlikte ekonomide yaşanan canlanmanın fiyat baskılarını yeniden alevlendirebileceği beklentilerini artırıyor. Gelen veri sonrasında gözler önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan FED toplantısına çevrilmeye başlandı. Bu toplantı sonrasında Fed’in faiz oranlarında bir değişiklik yapması beklenmiyor fakat karar metni ile birlikte önümüzdeki dönemlere ait ipuçları aranacak. Yeni günde ise yine ABD kanadından gelecek olan ÜFE ve işsizlik haklarından yararlanma bşv. verileri izlenecek. Veriler TSİ 15:30’da açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1915 – 1922 - 1930 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1902 – 1893 - 1883 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

Çin MB'den döviz hamlesi

 

Piyasalarda gözler Lagarde'ın açıklamalarında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)