BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında ivme kaybı----

Altın fiyatlarında ivme kaybı

Altın fiyatlarında ivme kaybı
04 Haziran 2021 - 11:10 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 525 lira seviyesinde işlem gördü. Analizlerde ABD verilerin dikkat çekiliyor.

FINANSGUNDEM.COM

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,7 altında 523,4 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 değer kazancıyla 525,0 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 861 lira, Cumhuriyet altını da 3.518 liradan satıldı.

Dün, ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdamı verisinin beklentileri oldukça aşmasının ardından altının ons fiyatı 1.855 dolara kadar geriledi. Ancak bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 1.870 doların üzerine çıkan altının ons fiyatı, dünkü kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.873 dolardan alıcı buldu.

Analistler, dolar endeksindeki yükselişin altının ons fiyatını baskılamaya devam ettiğini bildirdi.

Gedik Forex tarafından hazırlanan analizde, “Ons altın, iyi gelen ABD verileri sonrasında ivme kaybetmeye başladı. Dün açıklanan ABD verilerinin beklentileri karşılaması, ekonomiye dair olumlu yorumları da destekliyor. Ancak bu gelişmeler, Fed'in de tahvil alım programında bir azaltmaya gidebilir beklentilerini de güçlendirmeye başladı. Bu beklenti, ons altının aşağı yönlü seyrine neden oluyor. Verilerin iyi gelmesi, artan enflasyon endişeleri ve yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizi, kısa vade açısından altını olumsuz etkiliyor. Altın, bugün ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Açıklanacak veri, altında oynaklığa neden olabilir. Ayrıca Fed Başkanı Powell konuşması da bugün takip edilebilir. Ons altın için 1857$ - 1848$ - 1836$ destek noktaları olarak izleniyor. Yukarıda 1877$ - 1887$ - 1899$ direnç noktaları olarak bulunuyor” denildi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan altın analizinde, “Küresel piyasalar Fed’in varlık alım azaltımı konusundaki son yorumlarını yakından takip ediyor. Son olarak Philadelphia Fed Başkanı Harker haftanın ortasında varlık alım programını uygun bir zamanda yavaşça ve dikkatli bir şekilde geri çekmeye başlamanın uygun olabileceğini belirtti. Daha önce de yapılan açıklamalarda ekonominin kayda değer ilerleme yaşayarak hedeflere yaklaşmaya başladığı zaman varlık alım programında azaltmaya gidilmesinin tartışılabileceği belirtilmişti. Son gelen veriler ile birlikte 2021 yılının sonlarına doğru bu koşulların sağlanabileceği ve FED’in varlık alım programı miktarını azaltabileceği beklentileri arttı. Artan bu beklentiler ile birlikte dolar endeksinde volatilite arttı ve değer kazanımları yaşandı. Bu değer kazanımları ile birlikte ons altında dün aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Diğer yandan piyasalar ADP özel sektör istihdam verisini izledi ve veri beklentilerin üzerinde 978K olarak gerçekleşti. İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv.’da 385K ile beklentilerin altında kaldı. Dolar endeksindeki değerlendirmelere bu veriler de etki etti. Yeni günde piyasaların gözü 15.30’da ABD kanadından açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak. Veri ile dolar endeksindeki volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde 1875,08 – 1890,34 – 1908,96 seviyeleri direnç noktaları olarak 1852,61 – 1845,01 – 1835,70 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir" diye belirtiliyor.

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde de dikkat çekilen seviyeler şu şekilde:

Yukarı yönlü fiyatlamalarda 1875 seviyesi kırılmadığı sürece değerli metalde satış baskısının devam etmesi beklenebilir. Bu durumda 1857 ve 1840 seviyeleri test edilebilir. Alımların güçlenmesi halinde ise 1875 noktasından sonra 1901 seviyesi direnç oluşturabilir.

Kripto paraların çöküşünün gerçek nedeni

 

Dolar, zirveden inmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)