BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları, dolar zayıflarken yükseliyor----

Altın fiyatları, dolar zayıflarken yükseliyor

Altın fiyatları, dolar zayıflarken yükseliyor
29 Aralık 2020 - 08:18 www.finansgundem.com

Altın fiyatı zayıf dolar ve ABD korona virüs teşvik paketinden destek almaya devam ediyor

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, zayıf dolar ve ABD'de korona virüs teşvik paketindeki maaş çeki tutarının 600 dolardan 2 bin dolara çıkarılması yönünde atılan adımlardan destek almaya devam ediyor.

Spot altın fiyatı bu sabah 1882,73 dolar/ons seviyesinin görülmesinin ardından düne göre yüzde 0,22 artışla 1877,58 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, zayıf doların altını desteklediğini ancak, gerek ABD teşvik paketinin gerekse Brexit ticaret anlaşmasının fiyatlandığı ortamda daha güçlü bir hareketin yaşanmasının zor olduğuna işaret ediyorlar.

Korona virüs salgınında ortaya çıkan yeni varyantın vaka sayılarını yeniden hızla artırması halinde güvenli liman olarak ABD Doları alımının gündeme gelebileceğini ve bunun altın fiyatını zayıflatabileceği vurgulanıyor.

Bunun yanı sıra analistler, ABD'de Senato'nun da korona virüs yardım çeklerinin 2 bin dolara çıkarılmasına onay vermesi halinde ABD ekonomisinde toparlanmanın 20201 ilk çeyrekte hızlanabileceğine dikkat çekiyorlar ve "Fed'in para politikasını daha da gevşetmek için alanının daralması, ekonomik görünümün gelecek yıl iyileşmesi ile varlık alımlarının azaltılmasının gündeme gelmeye başlaması altın fiyatı üzerinde daha fazla baskı yaratabilir" değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Kurlar güne yatay seyirde başladı

Temsilciler Meclisi desteğin 2 bin dolara çıkarılmasını kabul etti

ABD'de 600 dolarlık nakit desteğin bu hafta dağıtılması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)