BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar güne yatay seyirde başladı----

Kurlar güne yatay seyirde başladı

Kurlar güne yatay seyirde başladı
29 Aralık 2020 - 08:12 www.finansgundem.com

Dün, 7,41 ile son 4 ayın en düşük seviyesini gören dolar/TL, bu sabah 7,44 civarında, euro/TL ise 9,12 düzeyinde değerleniyor.

Yılbaşı nedeniyle veri anlamında sakin geçen haftanın ikinci günü, yurt içinde ekonomi güven endeksi, bankacılık sektörü aylık raporu, yurt dışında ABD konut fiyatları izlenecek. Türkiye ile İngiltere arasında imzalanacak serbest Ticaret Anlaşması da önemli gündem maddesi olacak.

Dün yaklaşık 4 ayın en düşük seviyeleri olan 7,4107'ye kadar geriledikten sonra günü 7,44 seviyelerinden kapatan dolar/TL, bu sabah yatay seyirle güne başladı. Euro/TL ise dün 9,10'un altını görmüştü. Euro, bu sabah saatlerinde 9,12 düzeyinden el değiştiriyor.

08.10 itibarıyla dolar/tl 7,4516, euro/TL 9,1181 seviyesinden işlem gördü.

Öne Çıkan Başlıklar

ABD'de Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, ailelere virüs salgını sebebiyle, Başkan Donald Trump’ın talep ettiği gibi 2 bin dolarlık yardım çeki gönderilmesi teklifini kabul etti. 134’e karşı 275 oyla kabul edilen tasarının Senato’daki akıbeti ise belirsiz.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın veto ettiği ve Türkiye'ye yönelik CAATSA yaptırımlarının uygulanmasını öngören 740,5 milyar dolar büyüklüğündeki savunma bütçesine yeniden onay verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında Brexit sonrası ticaret konusunda varılan anlaşmanın yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Gündem

Yurt içinde günün en önemli verisi ekonomik güven endeksi olacak. TÜİK tarafından açıklanan endeksi Kasım ayında yüzde 3,5 düşüşle 89,5 seviyesine inmişti (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), bankacılık sektörü Ocak-Kasım dönemi verilerini yayımlayacak. Yılın ilk 10 ayında sektör 50,0 milyar TL kar açıklamıştı (14.00).

Türkiye ile İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Birleşik Krallık ile Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) imzalanacağını bildirdi. İmza töreni saat 15.30'da başlayacak.

ABD'de S&P Case Shiller konut fiyatları günün en önemli verisi olacak (17.00). Ayrıca Dallas Fed hizmet sektörü endeksi ile 7 yıllık tahvil ihalesi de takip edilecek.

Asya borsaları yükselişte

Trump'ın veto ettiği yasaya bu kez açık ara onay

Türkiye ile İngiltere arasında imzalar bugün atılıyor

Temsilciler Meclisi desteğin 2 bin dolara çıkarılmasını kabul etti

ABD'de 600 dolarlık nakit desteğin bu hafta dağıtılması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)