BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları 3 haftanın en yükseğinde----

Altın fiyatları 3 haftanın en yükseğinde

Altın fiyatları 3 haftanın en yükseğinde
07 Eylül 2016 - 12:24 www.finansgundem.com

Altının ons fiyatı, dünkü hızlı yükselişinin ardından bugün de pozitif bir seyir izleyerek 1.352,8 dolar ile yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü

Altın, Haziran'dan bu yana kaydettiği en güçlü günlük yükselişinin ardından kazançlarını genişletti ve Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azalmasına bağlı olarak doların zayıflamasıyla yaklaşık üç haftanın zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü

Eylül başınfdan beri yükselişini sürdüren ons altın dün yüzde 1.7 yükselmesinin ardından 1.349 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yeni günde ise yüzde 0.03 kayıpla ons başına 1.349 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bugün Asya piyasalarında 1.352,8 dolar ile 19 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gören ons altın, saat 11.00 itibarıyla 1.348,2 dolar seviyelerindedengelendi.

ÇEYREK ALTIN 208 LİRA

Gram altın fiyatı da dün ons fiyatına bağlı olarak yükselse de dolar kurundaki düşüşün sınırlayıcı etki yaptığı görüldü. Dün günü yüzde 0,9 artışla 126,8 liradan tamamlayan altının gram fiyatı, yüzde 0,2 artışla 127,0 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 208, Cumhuriyet altını 850 liradan satılıyor.

Değerli metal, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azalmasıyla, bu yılki kazançlarını artırdı. Institute for Supply Management'in ABD imalat dışı sektörler endeksinin Şubat 2010'dan beri en düşük seviyesine gerilemesi Faiz beklentisinin azalmasında etkili oldu.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, “ABD Doları altın fiyatlarının yönü konusunda kilit unsur olmaya devam ediyor. ABD dışı veriler Fed'in duruşunda büyük bir ihtimalle bir değişiklik olmayacağı yönünde. Bu nedenle ABD Doları bir miktar zayıflayabilir ve altın, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) öncesi yükselebilir” şeklinde görüş bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)