BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın "AMB" öncesi kayıplarını genişletti----

Altın "AMB" öncesi kayıplarını genişletti

Altın AMB öncesi kayıplarını genişletti
10 Mart 2016 - 13:58 www.finansgundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi, hisse senetelerindeki yükselişle birlikte kayıplarını genişletti

Altın, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) para politikası görünümünü beklemeleri ile birlikte, Başkan Mario Draghi'nin ilave teşvik açıklayacağı ve bunun da doları güçlendireceği spekülasyonuna bağlı olarak, düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Spot altın, yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,245.49 dolara kadar indikten sonra, Melbourne saati ile 17:51'de 1,246 dolara geldi. Altın fiyatları, önceki iki günde yüzde 1.1 düştü ve Pazartesi günü 1,267.33 dolar ile gördüğü Şubat 2015'ten bu yana en yüksek seviyesinden geriledi.

Altın bu yıl halen, finans piyasalarındaki volatilitenin güvenliliman talebini güçlendirmesi ve yavaşlayan büyümenin parasal müdahalenin daha da artırılacağı beklentilerini güçlendirmesi sonucu, yüzde 17 yukarıda. Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü ve Fed'in gelecek haftaki toplantılar, daha fazla teşvik potansiyeli ve faizin izleyeceği yol konusuna daha fazla ışık tutabilir.

Yatırımcılar ve ekonomistler, Euro Bölgesi'nden deflasyondan kaçınmak için, Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında teşvikleri daha da artırmasını bekliyor. Faiz kararı TSİ 14:45 açıklanacak ve Başkan Mario Draghi TSİ 15:30'da basın toplantısı yapacak. Traderlar, euro gecelik endeks ortalaması swaplarının gösterdiği üzere, AMB'nin mevduat faizini 10 baz puan düşürerek eksi yüzde 0.4 seviyesine indirmesini bekliyorlar.

Hong Kong'da Argonaut Securities (Asia) Ltd. analisti Helen Lau," Güvenli liman talebindeki hafif geri çekilme, aynı zamanda petrol ve hisse seetlerinin yükseldiği bir dönemde, altın üzerşnde baskı oluşturmuş olabilir," dedi ve "Altın, yatırımcıların enflasyonu canlandırmak için Avrupa Merkez Bankası'nın teşviği artırmasını beklemesi ile bir miktar yükselmeli" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü, 19 gündür ilk kez azaldı ve 2010 yılından bu yana en uzun yükseliş dönemini sonlandırdı. Stoklar 1.1 ton düşerek 1,724 tona inmesine karşın halen son 18 ayın en yüksek seviyesi yakınında.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bugünkü bilgilendirme notunda, "AMB'nin, düşük enflasyon ortamında, ekonomiyi desteklemek için politika gevşemesini daha da artırmasını bekliyoruz," dedi ve "Altındaki düşüş, geçen hafta oluşan destek seviyelerini kırdı" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)