BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın en çok onları sevindirdi!----

Altın en çok onları sevindirdi!

Altın en çok onları sevindirdi!
15 Nisan 2013 - 17:42 www.finansgundem.com

Altın fiyatlarındaki düşüşle ilgili çeşitli yorumlar gelmeye devam ederken, bu duruma en çok kuyumcular sevindi.

Altın fiyatlarındaki düşüşle ilgili çeşitli yorumlar gelmeye devam ederken, bu duruma en çok kuyumcular sevindi.
Fiyatların düşmesi ile ilgili temennisini, "Daha da gerilesin." şeklinde dile getiren İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kameroğlu, "Fiyatlar gerilesin ki yaz döneminde herkes takı alsın. Biz şu an bekle-gör anlayışındayız. Ama bu durumun bize olumlu etki edeceğinin şuurundayız. Satışlarımızın en az yüzde 10 artmasını bekliyoruz." dedi.
Altının fiyatlarındaki artışın; elinde külçe altını, cumhuriyet altını ve altın madeni olanlara yaradığına işaret eden İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Kameroğlu fiyatlardaki düşüşle ilgili, "Bu durum kuyumcuların zararınadır. 2008'den 2011'e dek altın fiyatları tırmandı şu an onun doygun hale geldiğini ve indiğini görüyoruz. O dönem altın 'güvenli yatırım olarak görülüyordu. Şu an altının değer artışı umut edilmiyor; onun için de büyük fonlar ve yatırımcılar başka yatırımlara yöneliyor." değerlendirmesinde bulundu. Altın fiyatlarının gerilemesinden 'mutlu' olan Alaattin Kameroğlu, şöyle devam etti:
"Daha da gerilesin. Takının maliyeti insin ki herkes alsın boynuna ve bileğine taksın. Kuyumculuk sektörü gelirlerini artırsın. Perakendeci daha çok satsın. Altın gerilesin ki yaz döneminde herkes takı alsın. Biz şu an bekle-gör anlayışındayız. Ama bu durumun bize olumlu etki edeceğinin şuurundayız. Satışlarımızın en az yüzde 10 artmasını bekliyoruz. Altın fiyatının seyrini burada önemli görüyoruz. Devamlı iniş beklenirse halk almama eğilimine girer. Ama gerilemenin ardından fiyatlar stabil seyredirse altın fiyatları oturur. O zaman alımlar olur."
"ALTIN 18-19 AYDIR PRİM YAPMIYOR, DOYGUNLUĞA ULAŞTI"
Piyasa uzmanları ise altın fiyatlarındaki düşüşü ABD'den gelen olumlu verilere ve likidite çekilmesine bağladı. Anadolu Yatırım Stratejisti Halil Reçber, konuyla ilgili olarak Cihan'a yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Bu sene ONS'un ilk etapta 1.440 dolara, ardından 1.350 dolara geleceğini tahmin ediyordum. Şu an bu eğilim var. Bu rakamlara ONS'ta 2.000-2.500 doların dillendirildiği dönemlerde ihtimal veriyordum. ABD'den olumlu veriler geliyor. Dünyadan likidite çekiliyor. Likidite daralmasının ardından altında da petrolde de oynamalar var. Petrol fiyatları bir haftada yüzde 10 geriledi. Muhtemel bir hisse senedi satışı da gelecektir. Büyük ihtimalle Euro/dolar paritesi 1,25-1,23'e çekilecektir."
Fiyatlardaki düşüşte, 'Güney Kıbrıs'ın altın satacağı' yönündeki haberlerin etkili olduğu yorumlarına katılmayan Reçber, "Kıbrıs bahane. Etkili olduğu ihtimalini temel alalım, altın fiyatlarının gerilemesini bir miktar tetiklemiştir. Ama malum 'güvenli liman' denilerek altıncı manipüle edildi. Uzun vadeli yatırım olarak anıldı ancak altın 18-19 aydır prim yapmıyor. Doğal doyuğunluğa ulaştı." diye konuştu. Reçber, vatandaşlara da "Altından uzak durun, kaçının. Bu materyale uzun vadeli bakmayın. Çünkü hedeflenen 2014'e dek ONS'un 1.150 dolara çekilmesidir." tavsiyesinde bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)