BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın düşüşünde ikinci gün!----

Altın düşüşünde ikinci gün!

Altın düşüşünde ikinci gün!
15 Şubat 2016 - 07:04 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetlerindeki yükselişlerin güvenli liman talebini zayıflatması sonucu düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altındaki ralli, yükselen hisse senedi piyasaları ve değer kazanan yuanın metale yönelik güven liman talebini düşürmesinin ardından tekledi ve altın fiyatları son bir ayda ilk kez iki gün üst üste düştü.

Spot altın yüzde 1.3 kadar düşüşle ons başına 1,221.91 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 10:40'ta 1,224.06 dolara geldi. Metal Cuma günü, 11 Şubat'ta 1,263.48 dolar ile Şubat 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.7 gerilemişti.

Altın bu yıl, zayıflayan küresel ekonomi, yaygınlaşan negatif faiz ve zayıflayan yuanın güvenli liman alımlarını artırması ve Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmayı erteleyeceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından yüzde 16 değer kazandı ve Bloomberg Emtia Endeksi'nin en iyi performans gösteren parçası oldu. Pazartesi günü, Cuma günü ABD hisse senetlerinde görülen rallinin ardından, hisse senedi piyasalarının yükselmesi ve Çin para birimi yuanın değer kazanması risk iştahını artırdı.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)