BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltın dalgalı seyrediyor----

Altın dalgalı seyrediyor

Altın dalgalı seyrediyor
07 Kasım 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de açıklanacak olan büyüme ve istihdam verileri öncesi dalgalı bir seyir izliyor

Altın, ABD ekonomisinde büyümenin ivme kaybettiğini ve işverenlerin Ekim ayında önceki aya göre daha az kişiyi istihdam ettiğini göstermesi beklenen veriler öncesi, bu beklentilere bağlı olarak teşviklerin devam edeceği algısının güçlenmesi ile birlikte, yaklaşık iki haftanın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından dalgalı seyrediyor.

Spot altın, fiyatların dün yüzde 0.5 yükselerek 24 Ekim'den bu yana en hızlı artışını göstermesi ve ons başına 1,317.93 dolara yükselmesinin ardından, bugün Singapur saati ile 11:15'te 1,316.56 dolara geldi. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,316.20 dolarda kaldı.

Altın bu yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in varlık alımlarını azaltacağı spekülasyonunun etkisi ile yüzde 21 düştü ve 2000 yılından bu yana ilk kez yıllık bazda düşüşe yöneldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bugün açıklanacak olan ABD üçüncü çeyrek gayrısafiyurtiçi hasıla büyümesinin yüzde 2 olması bekleniyor. ABD'de büyüme ikinci çeyrekte yüzde 2.5 seviyesinde gerçekleşmişti. Diğer bir ankete göre, Cuma günü açıklanacak olan Ekim ayı tarım dışı istihdam verisinin 120,000 artması bekleniyor. Bu veri Eylül ayında 148,000 artmıştı.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Piyasanın, özellikle tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı olmak üzere, açıklanması yaklaşan ABD ekonomik verilerine odaklanacağını düşünüyoruz," dedi ve "Net bir şekilde, Fed'in nihayetinde varlık alımlarını azaltacağı beklentileri altın üzerinde baskı oluşturuyor. Öte yandan, Fed parasal gevşemeyi nasıl yöneteceği konusunda belirsiz olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)