BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın alımları hızlandı----

Altın alımları hızlandı

Altın alımları hızlandı
02 Kasım 2016 - 07:01 www.finansgundem.com

ABD başkanlık seçimleri öncesinde güvenli liman olan altına yatırım hız kazandı

Altın, ABD başkanlık seçimlerine bir hafta kala, son kamuoyu araştırmalarının Clinton ile Trump arasındaki farkın kapanmakta olduğunu göstermesi ile birlikte artan endişeler sonucu güçlenen güvenli liman alımlarının etkisiyle yükselişini beşinci güne taşıdı ve yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesi yakınına tırmandı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,290.94 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:25'te 1,290.18 dolara geldi. Salı günü, fiyatlar 1,291.98 dolar ile 4 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın geçen ay, Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmaya hazırlanması ile birlikte düştü. Fed politika yapıcıları iki gün süren toplantılarını Çarşamba akşamı tamamlayacak. Fed'in bu toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 16 seviyesinde. Öte yandan ABD seçimlerinin sonuçlarına ilişkin endişeler artıyor. Piyasalardaki huzursuzluk, ABD News/Washington Post'un düzenlediği kamuoyu araştırmasının Cumhuriyetçi aday Trump'ın Demokrart aday Clinton2ın bir puan önünde olduğunu göstermesi ile birlikte arttı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., Çarşamba günkü bilgilendirme notunda, "Piyasalardaki tedirginlik, ABD başkanlık seçimlerinde adaylar arasındaki farkın kapanması ve Fed'in açıklamasının yaklaşması ile birlikte arttı," dedi ve "Son kamuoyu araştırmaları adaylar arasındaki farkın azaldığını gösteriyor ve bunlardan biri, Trump'ın öne geçtiğini gösterdi" şeklinde görüş bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)