BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 5 ayın zirvesinden gevşedi----

Altın 5 ayın zirvesinden gevşedi

Altın 5 ayın zirvesinden gevşedi
21 Ocak 2015 - 18:55 www.finansgundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye gideceği haberi ile 5 ayın zirvesinden gevşedi

Altın fiyatları, iki Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilisinin politika yapıcıların 2016 yılının sonuna kadar aylık 50 milyar euro tutarında varlık alımı önereceğini kaydetmesinin ardından, beş ayın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Euro parasal genişleme haberi sonrası kısa süreliğine kazançlarını geri verdi ve ABD hisse senetleri dalgalandı. Konunun gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklar, önerinin bugünden başlayarak AMB'nin karar organı Yönetim Konseyinde tartışılacağını ve Konsey'in bu öneride önemli değişiklikler yapabileceğini belirtti. Kaaynaklardan biri, alımların 1 MArt'tan önce başlamayacağını söyledi. Nihai karar Perşembe günü Frankfurt'ta düzenlenecek olan basın toplantısında duyurulacak. 

New York'ta BMO Capital Markets Corp. emtia ürünleri işlemleri direktörü Tai Wong, "Bazı piyasa katılımcıları tartışılan teşvik miktarından dolayı hayalkırıklığı yaşıyor," dedi ve "İnsanlar yarın detayları isteyecek ve sanırım piyasada biraz belirsizlik kalacak. Bu da altına desteğin sürmesini sağlayacak, ancak düşük seviyelerde" şeklinde görüş bildirdi. 

Altın bugün, dünya ekonomisindeki yavaşlamanın güvenli liman taleplerini artırmasının etkisi ile, Ağustos ayından bu yana ilk kez 1,300 dolar seviyesini aştı. Avrupa ve Asya'da politika yapıcılar, enflasyonun hedefin altında seyretmeye devam etmesi ile birlikte, büyümeyi teşvik etmek için yeni yollar bulmaya çalışıyor. 

Spot altın yüzde 0.6 düşerek, New York saati ile 10:17'de, ons başına 1,288.04 dolara geriledi. Fiyatlar erken satlerde 1,305.25 doalra kadar çıkarak 15 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Açık Pozisyon
Yatırımcıların ellerindeki altın destekli fonlar son üç yılın en hızlı artışını gösterdi. New York'ta vadeli ve opsiyon kontratlarında açık pozisyon (open interest) sayısı sekiz haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, para yöneticileri altında net uzun pozisyon (yükseliş beklentisi ile açılan pozisyon) sayısını Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. 

Yatırımcılar, iki yıl uzak durduktan sonra, ABD'deki ekonomik büyümenin diğer ekonomilerdeki zayıflığı gidermeye yetmeyeceği endişelerinin arttığı bir ortamda, yeniden altına dönüyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası bu ay, ABD büyümesine ilişkin tahminlerini yükseltmelerine karşın, küresel büyüme tahminlerini düşürdü.

Altın 2013 yılında yüzde 28 düştükten sonra geçen yıl yüzde 1.4 daha geriledi. Böylelikle metal 2000 yılından bu yana ilk kez iki yıl üst üste değer kaybetmiş oldu. Hisse senetlerindeki güçlü yükseliş ve ABD ekonomisindeki iyileşme, bazı yatırımcıların altına olan güvenini zayıflattı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi düşüşünü ikinci aya genişletmeye hazırlanıyor ve ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi böylelikle 2012'den bu yana en uzun aylık kayıp serisine yöneldi.

Houston'da STA Wealth şef startejisti Lance Roberts, "Altının aşağı trendden çıkıp çıkmadığına karar vermek için henüz çok erken," dedi ve "Son birkaç ayda değişen şey, korkunun geri dönmesi oldu. Bazı yatırımcılar belirsizliklerin riskinden kaçınmak için altın alıyor" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)