BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 2 ayın zirvesinden düşüyor----

Altın 2 ayın zirvesinden düşüyor

Altın 2 ayın zirvesinden düşüyor
24 Haziran 2014 - 09:03 www.finansgundem.com

Altın, yatırımcının ABD toparlanmasını fiyatlaması ile altın, 2 ayın yükseğininin altında işlem görüyor

Yatırımcınının ABD'nin toparlanamsına dair işaretleri fiyatlamayı seçmesi ile altın iki ayın yükseğinin altından alıcı buluyor. Altının fiyatlanmasında yavaşlayan fiziki talebin etkisi de mevcut.

Spot altının onsu yüzde 0.3 kadar kayıpla 1,313.98 dolardan alıcı buldu ve Singapur saati ile 12.41'de 1,315.14 dolardan işlem gördü. Federal Reserve'in politika faizi ekonomi ilerlese bile kaya değer bir süre yaklaşık sıfır seviyesinde tutacağını açıklamasının ardından altın, 20 Haziran tarihinde 15 Nisan tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 1,322.12 dolardan alıcı buldu.

Altın, 2011 yılından bu yana ilk kez arka arkaya çeyreklik kazanç yolunda ilerliyor. Bu kazanç serisinde önce Ukrayna ardından Irak'tan yükselen tansiyonun dünyayı sarmış olmasının etkisi mevcut. Kıymetli metal, geçtiğimiz sene dünyanın en büyük ekonomisinin toparlanıyor olması gerekçesi ile Fed'in teşvikleri azaltacağına dair beklentinin ortasında yatırımcının küresel hisse senetlerine yönelmesi sonucu 12 yıllık yükseliş serisine ara vermişti. Dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'deki Şangay Borsası'nda altının kontratı dün düşüşünü üst üste üçüncü güne taşıdı.

Yongan Futures Co analisti Zhang Lin konu ile ilgili "ABD parasal sıkılaştırma döngüsüne girdi ve ekonomik verilerin ilerleme göstermesi ile teşviği azaltmaya devam edecek. Faiz oranları bir noktada artacak, bu yüzden uzun vadede altın için görünüm aşağı yönlü olmayı sürdürecek." yorumunda bulundu.

Bugün açıklanacak olan yeni konut satışları büyümeye işaret edebilir, dün açıklanan Mayıs ayı 2. el konut satışları ise neredeyse 3 yılın en iyi aylık artışını gösterdi.

New York Comex'teki Ağustos vadeli altının onsu yüzde 0.2 kayıpla 1,315. 90 dolar oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)