BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 1600 doların üzerinde----

Altın 1600 doların üzerinde

Altın 1600 doların üzerinde
29 Ocak 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

ABD'de beklentiden iyi gerçekleşen ekonomik göstergeler ve bugün başlayacak Fed toplantısı altın fiyatlarında baskı oluşturuyor

Piyasalarda gözler bugün başlayıp iki gün sürecek ABD Merkezi Bankası Fed'in toplantısına çevrilmiş durumda.
Yatırımcıların Fed'in yarın açıklanacak para politikası kararlarını beklemeye geçmesiyle altın sınırlı artışların yaşandığı bir gün geçiriyor.
ABD'de dün açıklanan dayanıklı mallar siparişlerinin beklentilerden iyi çıkması da ekonomide toparlanma beklentilerini destekleyedi. Ekonominin düzeleceği beklentisi ise yatırımcıları güvenli liman olan altından uzaklaştırıp daha riskli araçlara doğru çekiyor.
Bu gelişmler ışığında spot altın 8,06 dolar değerlenerek 1.662,40 dolara yükseldi. Günün ilk saatlerinde altın 1.655 dolara kadar gerilemişti.
PETROLDE SAKİN GÜN
Öte yandan, Brent ham petrolünün varil fiyatı ABD'de açıklanan olumlu ekonomik verilerinin ardından büyümenin hız kazanabileceği beklentileriyle bugün 113 doların üzerinde yatay seyir izledi.
Ancak ABD ve Çin'de bu hafta açıklanacak veriler ile Fed kararları öncesinde yatırımcıların tedirginliğinin devam ettiği de gözlendi.
ABD'de Cuma günü tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri açıklanacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)