BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltı siyasi parti liderinden ortak açıklama----

Altı siyasi parti liderinden ortak açıklama

Altı siyasi parti liderinden ortak açıklama
30 Mayıs 2022 - 07:19 www.finansgundem.com

Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya gelen 6 muhalefet partisi lideri 7,5 saat süren toplantı sonrası ortak açıklama yaptı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde dördüncü kez bir araya geldi. Parti genel merkezine sırasıyla gelen liderler, kapıda Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. 6 liderin 19.30’da başlayan toplantısı basına kapalı olarak sürdü. 7,5 saat süren toplantının ardından altı liderden ortak yazılı açıklama geldi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vurgusu yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul’un fethinin 569’uncu yıldönümünde gerçekleştirdiğimiz bu toplantı vesilesi ile Fatih Sultan Mehmet Han'ı minnetle anıyor, bu topraklar için canlarını feda eden bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Bu toplantımızda işbirliğimizin ve ’Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş hedefimizin hayata geçirilmesi amacıyla oluşturulmasına karar verdiğimiz dört komisyonun çalışmaları gözden geçirilmiş, bu çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi konusunda mutabık kalınmıştır.

Bugün açıkladığımız ’Temel İlkeler ve Hedefler’ metniyle, geçiş süreci ve ülke yönetimi konusunda bundan sonraki ortak çalışmalarımıza referans kaynağı olacak bir tutum belgesi ortaya koymuş bulunuyoruz.

Bu referans metin aynı zamanda milletimize ve partilerimizin tabanlarına ortak bir taahhüt niteliği taşımaktadır. ’Seçim Güvenliği Komisyonu’ seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere dört aşamada yapılacak ortak çalışmaları ele almış ve atılacak adımları planlama aşamasına geçmiştir.

Bu çerçevede, şu temel hususu kamuoyumuza duyurmak isteriz: Altı siyasi parti olarak yol haritamızda belirlediğimiz şekilde, seçim sonuçları YSK tarafından ilan edilip kesinleşene kadar ortak çalışmaya ve işbirliğine devam edeceğiz.

Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, bir tek oylarının dahi zayi olmaması için gece gündüz çalışacak, seçimlerin adil, serbest, şeffaf ve güvenlik içinde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri alacağız. Komisyonumuzun bu konuda yaptığı çalışmaların geldiği aşama, 6 Haziran 2022 Pazartesi günü kamuoyumuzla paylaşılacaktır’ ifadeleri kaydedildi."

AK Parti MYK bugün toplanacak

 

Erdoğan'dan 'kaçacak' iddialarına sert tepki

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen30 Mayıs 2022 10:00

    Bıktık sizin sonuçsuz toplantılarınızdan halka bir söyleyeceğiniz varsa açıklayın artık bu ne yahu.  Zorla seçmeni kendinizden soğutuyorsunuz. Bir tek Kılıçdaroğlu çalışıyor diğerleri boş boş konuşuyor hiç bir icraatları yok. Eğer bu seferde, bu şartlar altında bile  cumhur ittifakı kazanırsa halkı suçlamayın tamamı sizin miskinliğinizden ve vizyonsuzluğundan, iş bilmezliğinizden  kaynaklanacak ve ülke kaybedecek