BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlternatif Bank'a EBRD ve IFC'den ödül!----

Alternatif Bank'a EBRD ve IFC'den ödül!

Alternatif Bank'a EBRD ve IFC'den ödül!
22 Mayıs 2024 - 16:04 www.finansgundem.com

Alternatif Bank, Türkiye’nin dış ticaret hacmine yaptığı katkılar ve gerçekleştirdiği yüksek işlem hacimleriyle EBRD ve IFC tarafından ödüllendirildi.

Alternatif Bank, dış ticaretin finansmanında ortaya koyduğu başarılı performansı ve müşterilerine yarattığı değeri aldığı ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Banka Uluslararası Finans Kurumu’nun (International Finance Corporation-IFC) Dış Ticaret Partnerleri Organizasyonunda KOBİ işlemlerinde ‘En İyi İş Ortağı Banka’ ödülüne layık görülürken, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (European Bank for Reconstruction and Development-EBRD) yürüttüğü ‘Dış Ticaret Programı’ kapsamında ise bu yıl üst üste yedinci kez ‘Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı’ ödülü ile ikinci kez ‘Yılın Yeşil İşlemi’ ödülünün sahibi oldu.

IFC’nin Dış Ticaret Garanti Programı’na 2011 yılında dahil olan, programın Türkiye’deki en eski üyeleri arasında yer alan Alternatif Bank, program tahtında yüksek işlem hacimleri gerçekleştiren bankalar arasında bulunuyor. 7-9 Mayıs 2024 tarihlerinde Barcelona’da düzenlenen ve IFC’nin Dış Ticaret Programının 20. yılının da kutlandığı Dış Ticaret Partnerleri Organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde Alternatif Bank, IFC ile gerçekleştirilen KOBİ işlemlerinde ‘En İyi İş Ortağı Banka’ ödülüne layık görüldü. Banka adına ödülü Finansal Kurumlar Müdürü Ahmet Kınalısoy ve Yönetmen Seyhan Katı Akgün aldı.

Alternatif Bank ayrıca, EBRD tarafından yürütülen Dış Ticaret Programı kapsamında, dış ticaretin finansmanında ortaya koyduğu başarılı performansla bu yıl yedinci kez ‘Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı’ ödülüne layık görülürken EBRD’nin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki yeşil teknoloji ve ürünlerin ticaretine aracılık eden bankalara verdiği ‘Yılın Yeşil İşlemi’ ödülünün de bu yıl ikinci kez sahibi oldu. 14 Mayıs 2024 tarihinde Ermenistan’ın Erivan şehrinde düzenlenen EBRD’nin 33. Yıllık Toplantısı ve İş Forumu kapsamında gerçekleştirilen Dış Ticaret Programı ödül töreninde, Alternatif Bank adına ödülleri Finansal Kurumlar Müdürü Ahmet Kınalısoy aldı.

“Dış ticaretteki başarılı çalışmalarımızla sektördeki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz”

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Alternatif Bank Genel Müdürü Ozan Kırmızı, alınan ödüllerin Bankanın dış ticaretteki güçlü ve istikrarlı performansının bir yansıması olduğunu vurgulayarak; “Güçlü muhabir ağımız, yetkin insan kaynağımız ve hissedarımız The Commercial Bank’tan aldığımız güçle dış ticaretin finansmanında önemli bir bilgi birikimine sahibiz. Bu birikimimizi finansman kapasitemizle bir araya getirerek müşterilerimizle birlikte büyümeye ve karşılıklı değer yaratmaya odaklanıyoruz. Türkiye’nin önde gelen dış ticaret firmalarını destekliyor, önemli projelere finansman sağlıyoruz. Alternatif Bank olarak 2024’ün ilk çeyreğinde toplam 700 milyon USD’ye yaklaşan tutarda dış ticaret hacmine aracılık ettik. Dış ticaretteki başarılı çalışmalarımızla sektördeki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın bir karşılığı olarak, IFC’nin Dış Ticaret Garanti Programı tahtında gerçekleştirdiğimiz yüksek KOBİ işlem hacimleri sayesinde bu yıl ‘En İyi İş Ortağı Banka’ ödülüne layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca EBRD tarafından bu yıl bir kez daha 'Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı' ve ‘Yılın Yeşil İşlemi’ ödülünü almamız bizler için büyük bir onur ve gurur oldu. Kesintisiz 7 yıl üst üste ‘Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı’ ödülünü layık görülmenin, Bankamızın dış ticaret alanındaki liderliğini ve yenilikçi yaklaşımını bir kez daha vurgulaması açısından bizler için çok kıymetli. 'Yılın Yeşil Finansmanı' ödülünü ikinci kez almamız ise, bu alanındaki faaliyetlerimizin ve sürdürülebilirlik tarafında her geçen gün geliştirdiğimiz çalışmalarımızın uluslararası kurumlar tarafından tanınması açısından büyük değer taşıyor. Bu yıl aldığımız ödüllerin, dış ticarette müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesinin ve iş ortaklarımıza olan bağlılığımızın bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Alternatif Bank olarak, dış ticaretin Türkiye ekonomisi için öneminin farkındayız. Bu alandaki uzmanlığımız ve müşterilerimize sunduğumuz geniş ürün yelpazemizle, ekonomimizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Alternatif Bank hakkında

Alternatif Bank, kurumsal, ticari, bireysel ve dijital bankacılık alanlarında müşterilerine katma değeri yüksek çözümler sunmaya odaklanarak danışman ve sorumlu bankacılık vizyonuyla Türkiye ekonomisi ve reel sektöre desteğini kesintisiz olarak devam ettirmektedir. 1991 yılında faaliyete başlayan Banka, 800’den fazla çalışanı, fiziki ve dijital hizmet kanallarıyla müşterilerine kusursuz bir bankacılık deneyimi yaşatmayı amaçlamaktadır. Katar’ın önde gelen bankalarından The Commercial Bank’ın 2013 yılında çoğunluk hissesini, 2016 yılı sonunda ise tüm hisselerini satın almasının ardından önemli bir atılıma imza atan Banka; yenilenen stratejisi ve hedefleriyle pazardaki etkinliğini önemli ölçüde artırmıştır. Banka, üreten, istihdam yaratan ve Türk ekonomisine katkı sağlayan tüm paydaşlarıyla birlikte büyüme yolcuğuna devam etmektedir.

Alternatif Bank’tan ekonomiye 66 milyar TL destek

 

Alternatif Bank'ın mobil uygulaması yenilendi

 

Alternatif Bank'tan "Engelsiz Bankacılık"ta sosyal etki araştırması

 

Alternatif Bank’tan 2023’de ekonomiye 60.3 milyar TL destek

 

Alternatif Bank üst yönetiminde yeni atama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)