BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'nın 10 yıllık tahvilinde getiri 12 yılın sonra yüzde 3'ün üzerinde----

Almanya'nın 10 yıllık tahvilinde getiri 12 yılın sonra yüzde 3'ün üzerinde

Almanya'nın 10 yıllık tahvilinde getiri 12 yılın sonra yüzde 3'ün üzerinde
04 Ekim 2023 - 16:22 www.finansgundem.com

Almanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi 12 yılın ardından yeniden yüzde 3'ün üzerine çıktı

 Avrupa Merkez Bankası (ECB) dahil pek çok merkez bankası enflasyona karşı şahin duruşunu sürdürürken, Almanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi 12 yılın ardından yeniden yüzde 3'ü aştı.

Piyasaların yüksek faiz oranlarına ve Alman hükümetinin yüksek borçlanma ihtiyaçlarına uyum sağlamasıyla 10 yıllık hazine tahvillerinin getirisi yüzde 3,02'ye yükseldi. Böylece, söz konusu tahvillerin getirisi 2011'den bu zamana kadarki en yüksek seviyeye çıktı.

ABD'nin 30 yıllık tahvillerinin getirilerinin 2008 küresel finans krizinden bu yana ilk kez yüzde 5'lik psikolojik seviyeye ulaşması da dikkati çekti. İtalya'da da 10 yıllık devlet tahvilleri yine 12 yılın ardından yüzde 5'in üzerinde getiri sağladı.

ABD'nin hazine tahvili ihraçlarının artması ve yatırımcıların merkez bankalarının faiz oranlarını uzun bir süre daha yüksek tutacağı beklentisi, getirilerle ters hareket eden tahvil fiyatlarını dünya çapında aşağı çekmeye devam ediyor.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankasının (Fed) Faiz oranlarını uzun bir süre daha mevcut yüksek seviyede tutmasını bekliyor.

Fed, para politikasını ekonomik gelişmelere bağlı olarak esnek şekilde belirlediği için daha fazla faiz artışı da olabileceği değerlendiriliyor.

Euro Bölgesi ekonomisi ABD ekonomisi kadar güçlü bir gelişme gösterememesine rağmen Avrupa Merkez Bankası da daha fazla faiz artışı olabileceğine işaret etmişti.

ECB yetkilileri, enflasyonla mücadele için ana faiz oranlarının daha uzun bir süre yüksek seviyede kalması gerektiğini düzenli olarak vurguluyor.

Almanya'da köpek vergisinden rekor gelir

 

Almanya'da imalat sektöründe daralma

 

Almanya'da enflasyon rakamları açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)