BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'dan Yunanistan'ı şok eden ret----

Almanya'dan Yunanistan'ı şok eden ret

Almanya'dan Yunanistan'ı şok eden ret
29 Ağustos 2013 - 16:43 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Yunan bankalarının yeniden sermayelendirilmesi için yardım çağrılarını reddetti

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunan mevkidaşından gelen bankaların direkt olarak yeniden sermayelendirmesi konusunda yardımı reddederken, Yunanistan'ın 10-11 milyar euro arasında başka bir yardımı bekleyebileceğini dile getirdi.
Schaeuble 27 Ağustos'ta verdiği bir röportajda Yunanistan'a 10-11 milyar euro aralığında bir yardımın "mantığa yatkın" olduğunu belirtirken, Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras'ın bankaları Avrupa'nın daimi kurtarma fonundan yeniden sermayelendirilmesi isteğini reddetti.
"Bu bölgede umutları çok yükseltmemek konusunda dikkatli olmalıyız" diyen Schaeuble, beklentilerin karşılanamayacak kadar yükseltilmesinin "her zaman için tehlikeli" olduğunu sözlerine ekledi.
Schaeuble yaklaşan seçimler öncesinde gerçekleşen kampanyaların birisinde borç krizinin kalbinde yer alan Yunanistan'ın önümüzdeki yıl sona erecek olan yardım programının ardından bir yardım paketine daha ihtiyaç duyacağını belirtti. Stournaras ise Handelsblatt gazetesine verdiği bir röportajda Yunanistan'ın 2014 ve 2015 yılları için 10 milyar euroluk bir finansman açığı yaşadığını dile getirdi.
Schaeuble bankaları yeniden sermayelendirmek için söz konusu fonun tavan limitinin 60 milyar euro olduğunu belirterek, "Siz de tahmin edersiniz ki geriye dönük yeniden sermayelendirme gibi bir program ele alınırsa fonun elindeki para hemen tükenir" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)