BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan PKK'ya silah yardımı----

Almanya'dan PKK'ya silah yardımı

Almanya'dan PKK'ya silah yardımı
16 Ekim 2014 - 13:46 www.finansgundem.com

Almanya IŞİD'e karşı PKK'nın silahlandırılması seçeneğine açık

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokratlar'dan üst düzeyli bir siyasetçi İslam Devleti ile mücadele edilmesi kapsamında PKK'nın silahlandırılması seçeneğini açık bıraktığını ancak böyle bir şeyin Türkiye'nin rızası ile yapılabileceğini söyledi.

Almanya Kuzey Irak'taki Kürtlere silah yardımı yapıyor, ancak Merkel AB ve ABD tarafından terörist örgüt olarak kabul edilen PKK'ya destek verilmesinin söz konusu olmadığını daha önce söylemişti.
              
Almanya parlamentosunda Hristiyan Demokratların (CDU) grup başkanı Volker Kauder, Spiegel Online'a yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin PKK ile sorunları olduğunu biliyorum. Fakat İslam Devleti önemli sınır kentlerini alır ve dünya güvenliği için bir tehdit olurken yerinde oturup izlemek bir çözüm olamaz" dedi.
             
Kauder sözlerine, "Diğer grupları desteklemeyi gözardı etmiyorum. Fakat bu Türkiye ile birlikte yapılabilir, Türkiye karşıyken değil. Bu durum PKK'ya destek için de geçerli" dedi.
              
ABD önderliğinde İslam Devleti militanları ile mücadele için kurulan koalisyon son haftalarda militanların ablukası altında bulunan Suriye'nin Kobani kenti yakınlarına hava saldırısı düzenliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)