BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da tüketici güveni beklentilerin üzerinde arttı----

Almanya'da tüketici güveni beklentilerin üzerinde arttı

Almanya'da tüketici güveni beklentilerin üzerinde arttı
25 Haziran 2021 - 09:40 www.finansgundem.com

Almanya'da tüketici güveni, korona virüs salgının nedeniyle uygulanan kapatma tedbirlerinin kaldırılması sonrasında beklentilerin üzerinde arttı.

GfK tarafından 2000 kişinin katılımı ile hazırlanan tüketici güven endeksi Temmuz ayı için Ağustos 2020'den bu yana görülen en yüksek seviyede, -0,3 olarak gerçekleşti. Haziran ayı için -6,9 olarak revize edilen tüketici güven endeksinin Temmuz ayı için -4,0 olması bekleniyordu.

GfK anketi, tüketicilerin kendi kişisel gelir durumları için çok daha iyimser bir konuma geldiklerini de ortaya koyarken, tüketicilerin ekonomi için beklentilerine yönelik endeks 58,4 puan ile son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

GfK analisti Rolf Buerkl yaptığı değerlendirmede, "Korona virüs sınırlamalarının geri çekilmesine, ekonominin yeniden açılmasına rağmen özellikle hizmet sektöründe bası alanlarda sıkı tedbirler devam ediyor. Bu tedbirlerin de kaldırılması ile 2021'in ikinci yarısında özel sektör tüketiminde kayda değer bir toparlanma daha büyük olasılık" diye konuştu.

Endeks kontratı yükselişe işaret etti

 

Kurlar haftanın son işlem gününde yatay

 

Haftanın son işlem gününde piyasalarda neler izlenecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)