BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da sanayi üretimi geriledi----

Almanya'da sanayi üretimi geriledi

Almanya'da sanayi üretimi geriledi
07 Ekim 2014 - 12:19 www.finansgundem.com

Almanya sanayi üretiminde 5 yılın en büyük gerilemesini gerçekleştirdi

Almanya'da sanayi üretimi Ağustos'ta ekonomistlerin beklentilerinden fazla gerileyerek Avrupa'nın en büyük ekonomisinin görünümünün kötüleştiğini ortaya koydu.

Ekonomi Bakanlığı'nın Berlin'de açıkladığı veriye göre mevsimsel enflasyona göre ayarlanmış üretim yüzde 1.6 arttığı Temmuz'a göre yüzde 4 geriledi. Bu gerileme Ocak 2009'dan bu yana kaydedilen en büyük düşüş olurken, Bloomberg anketindeki tahmin medyanı yüzde 1.5 gerileme yönündeydi.

Almanya'nın en büyük ihracat ortağı Euro Bölgesi'ndeki hantal büyüme  ve Rusya ile yaşanan gerilim, Berlin'in güvenini azaltarak ekonominin yavaşlamasına yol açıyor. Avrupa Merkez Bankası daha önce görülmemiş teşvik planları ile bölgedeki toparlanmayı rayına oturymaya çalışırken, bir yanndan da hükümetleri yapısal reformlar için harekete geçmeye çağırdı.

Londra'daki BNP Paribas SA Avrupa ekonomisti Evelyn Herrmann veri için '' İmalattaki zayıflığın devamı halinde iç talepte de gerileme ihtimali artacaktır. Uzun süren belirsizlik yatırımları aksatmakla kalmayarak, rafa kaldırılmalarına da yol açabilir'' yorumlarını yaptı.

Euro yatay seyrederek Frankfurt saati ile 09:19'da 1.2656 dolardan işlem gördü. 10 yıl vadeli Almanya devlet tahvil faizi yüzde 0.90 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)