BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Almanya'da resesyon hâlâ olası"----

"Almanya'da resesyon hâlâ olası"

Almanya'da resesyon hâlâ olası
25 Ağustos 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

IFO ekonomistlerinden Klaus Wohlrabe, Alman ekonomisi için resesyonun hâlâ olası olduğunu söyledi.

Alman ekonomik düşünce kuruluşu Ifo'nun ekonomistlerinden Klaus Wohlrabe, resesyonun Almanya için hala bir olasılık olduğunu ve GSYH'nın üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 daralmasını beklediklerini söyledi.

Ifo'nun Ağustos ayı iş ortamı, cari durum ve beklenti endekslerinin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Wohlrabe, dış ticaret sektörünün ekonomiye güvenin gerçekten zayıf olduğunu, sanayide ihracat beklentilerinin hafif şekilde düştüğünü ve şirketlerin önümüzdeki aylarda ihracatta dinamik bir kalkınma beklemediklerini ifade etti.

Değerlendirmesinde Ağustos ayında tedarik zinciri darboğazlarının ciddi şekilde hafiflemesinin iyi haber olduğunu belirten Wohlrabe, ham madde darboğazından, yetersizliğinden şikayet eden sanayi şirketi oranın Ağustos'ta Temmuz ayındaki yüzde 73,.3'ten yüzde 62,0'a indiğini vurguladı.

Almanya'da Ağustos ayında Ifo iş ortamı endeksi 87,2 olan beklentileri aşarak 88,5 puan olurken, cari durum endeksi Temmuz ayındaki 97,7 puandan 97,5 puana ve beklenti endeksi 80,4 puandan 80,3 puana indi.

Alman ekonomisi yüzde 0,1 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)