BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da işsizlik patladı----

Almanya'da işsizlik patladı

Almanya'da işsizlik patladı
29 Ağustos 2013 - 12:10 www.finansgundem.com

Almanya'da işsizlerin sayısı Ağustos ayında ekonomistlerin beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi

Almanya'da işsizlik seviyesi Ağustos ayında beklenmedik bir yükseliş göstererek 3 ayın ilk tırmanışını gerçekleştirdi.
Resmi verilere göre herhangi bir işte çalışmayan insanların sayısı Almanya'da 7,000 yükselerek 2.95 milyona çıktı. Bloomberg News anketine katılan 25 ekonomistin tahmin medyanı 5,000 düşüş olacağı yönünde gerçekleşmişti. Uyarlanmış işsizlik oranı yüzde 6.8'de kalarak neredeyse 20 yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyretmeye devam etti.
Önümüzdeki ay seçimlere hazırlanan Alman ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte büyüme kaydetmesinin ardından tekrar yavaşlaması bekleniyor. Almanya'nın en büyük ihracat pazarı Euro Bölgesi şu ana dek yaşadığı en uzun resesyondan çıkarken, bazı firmalar özellikle çevre ülkelerde toparlanmanın hâlâ zorluklar yaşamasıyla işçi çıkarımına devam ediyor.
Hanover'de bulunan NordLB ekonomisti Jens Kramer, "Eğer ekonominin yılın ikinci yarısında toparlanmaya devam edeceği verilerine inanılırsa işsizlik düşecek ve istihdam artacak. Euro Bölgesi'nde en azından en kötüyü geride bıraktığımıza dair bir umut var" yorumunu yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)